Коалицията обсъжда антикризисните мерки заради високата инфлация

Коалицията обсъжда антикризисните мерки заради високата инфлация - E-Burgas.com

Продължават разговорите в коалицията за пакета от антикризисни мерки заради високата инфлация. Четирите партии в управляващото мнозинство ще се съберат на експертен съвет в Министерството на финансите.

Предстои да се вземе решение идната седмица мерките да бъдат обявени, а освен това да се определи и техния размер. Засега се знае, че 1.5 млрд. лева ще бъдат отпуснати. 

Сред предложенията на четирите формации в управлението са намаляване на ДДС за основни храни, директни помощи  за част от домакинствата, таван на цените за част от стоките и суровините. Подготвя се и схема, с която да се намалят цените по бензиностанциите за физически лица. Припомняме, че коалицията съобщи, че 50 литра гориво на по-ниска цена  на месец се обсъжда като мярка, която да подпомогне физическите лица, които не изискват издаване на фактура. 

Очаква се окончателните решения по антикризисните мерки срещу високата инфлация да бъдат обявени следващата седмица.

Свързани статии
Храните в България са поскъпнали с 52% през 2022 г. За година основните храни у нас са поскъпнали двойно Никола Стоянов оптимист за 2023, щяло да има рязък спад на инфлацията Сиренето поскъпна с 50% само за година Сиренето и кашкавалът не спират да поскъпват Втори ден ЕС обсъжда възможни решения на енергийната криза Кога може да очакваме спад на инфлацията у нас? На шесто място сме по ръст на инфлацията в ЕС Нищо ново: Основни храни поскъпнаха и тази седмица Българинът купува само най-необходимото, за друго пари няма
Тагове
инфлация криза
Коментари

Още от последните новини