Коалицията обсъжда антикризисните мерки заради високата инфлация

Коалицията обсъжда антикризисните мерки заради високата инфлация - E-Burgas.com

Продължават разговорите в коалицията за пакета от антикризисни мерки заради високата инфлация. Четирите партии в управляващото мнозинство ще се съберат на експертен съвет в Министерството на финансите.

Предстои да се вземе решение идната седмица мерките да бъдат обявени, а освен това да се определи и техния размер. Засега се знае, че 1.5 млрд. лева ще бъдат отпуснати. 

Сред предложенията на четирите формации в управлението са намаляване на ДДС за основни храни, директни помощи  за част от домакинствата, таван на цените за част от стоките и суровините. Подготвя се и схема, с която да се намалят цените по бензиностанциите за физически лица. Припомняме, че коалицията съобщи, че 50 литра гориво на по-ниска цена  на месец се обсъжда като мярка, която да подпомогне физическите лица, които не изискват издаване на фактура. 

Очаква се окончателните решения по антикризисните мерки срещу високата инфлация да бъдат обявени следващата седмица.

Свързани статии
Прогноза: Българските картофи ще поскъпнат двойно Борим кризата с 0% ДДС на хляба, по-високи пенсии и отстъпка за горивата Мика Зайкова: Инфлацията у нас ще достигне 20% 25% от заведенията загубили битката с пандемията Икономист очаква бензинът да стигне 5 лева Над 75% от българите се затрудняват да покриват ежедневните си разходи Бензинът поскъпва още през идните дни Поне 50% по-скъпи храни наесен Синдикати прогнозират, че токът ще поскъпне 4 пъти Минималната заплата от днес е 710 лева
Тагове
инфлация криза
Коментари

Още от последните новини