Втори ден ЕС обсъжда възможни решения на енергийната криза

Втори ден ЕС обсъжда възможни решения на енергийната криза - E-Burgas.com

Втори ден лидерите на Еврозъюза обсъждат възможните решения на енергийната криза, съобщава NOVA. Последните мерки, идващи от Брюксел, включват временна „максимална динамична цена“ за сделките в газовия хъб в Нидерландия, който служи като референтна цена за търговия с газ в Европа.

Това ще бъде постигнато чрез съвместно закупуване на газ, механизми за ограничаване на цените на газовата борса TTF, и солидарност между държавите членки.

Свързани статии
Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Бизнесът в Бургас с нови отличия за успехи Протест срещу изграждането на соларен парк Заповядайте на среща с журналиста – пътешественик Георги Милков и късометражно кино днес 4.10 Утре откриват VI Порт Прим Фест с изложба, вижте програмата и заповядайте Внимание, кинолюбители - Фестивал "Карантината" идва в Бургас от 4 до 6 октомври Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Вкусът на Черноморието: Най-предпочитаните ресторанти в Бургас Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец
Тагове
ЕС енергийна криза
Коментари

Още от последните новини