Втори ден ЕС обсъжда възможни решения на енергийната криза

Втори ден ЕС обсъжда възможни решения на енергийната криза - E-Burgas.com

Втори ден лидерите на Еврозъюза обсъждат възможните решения на енергийната криза, съобщава NOVA. Последните мерки, идващи от Брюксел, включват временна „максимална динамична цена“ за сделките в газовия хъб в Нидерландия, който служи като референтна цена за търговия с газ в Европа.

Това ще бъде постигнато чрез съвместно закупуване на газ, механизми за ограничаване на цените на газовата борса TTF, и солидарност между държавите членки.

Свързани статии
Ето какви са спешните нужди за пострадалите граждани на Турция Намериха тялото на издирвания българин в Искендерун Отворен е втори пункт за дарения за пострадалите в Турция и Сирия Сеизмолог: Никой не може да предсказва земетресения Хиляди турци прекараха нощта в палатки при -5 градуса Зов до бургаските предприятия: Кандидатствайте за енергийна ефективност в сградите си Изпращаме два Спартана и спасителни екипи в Турция, загиналите са над 500 МнВР: Няма данни за пострадали българи в Турция Мощно земетресения разтърси Турция, броят на жертвите расте Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района
Тагове
ЕС енергийна криза
Коментари

Още от последните новини