Търговците от „Краснодар“ пропищяха от цигани: Крадат ни ежедневено, искаме охрана!

Търговците от „Краснодар“ пропищяха от цигани: Крадат ни ежедневено, искаме охрана! - E-Burgas.com

Наемателите на щандовете сигнализираха за редица проблеми до Общиснкия съвет – от течове и плъхове до паркоместа

Търговците от най-големия бургаски пазар „Краснодар“ нададоха вой за редица проблеми, които възпрепятстват ежедневната им работа. Наемателите на сергиите подчертават за всекидневни проблеми с представители на малцинствата, които обитават района около пазара.

Хората се оплакват от непрекъснати набези над стоката им, както и от неправомерно ползване на ел инсталациите и чешмата на пазара от ромските представители. „Многократно ставаме свидетели на пиянски сборища и скандали. Многократно сме подавали сигнали на 112, а колеги непрекъснато установяват, че им липсва стока“, пишат в писмото си до местния парламент търговците.

Те съобщават също, че през есенно-зимния период са влошени условията им на работа, а при дъждовни дни се стича вода върху сергиите. „Принудени сме да работим при крайно неблагоприятни условия, за да опазваме стоката си и от конденз. Плащаме наем и съответно насреща очакваме да получаваме адекватна услуга“, твърдят наемателите на общинските сергии.

Трудностите с паркирането и наличието на гризачи на пазара също не са пропуснати в писмото им.

Те настояват за спешни мерки и редовна дератизация, тъй като измиването на терена с вода не е достатъчно. Търговците искат и контактите да бъдат монтирани в масите, за да бъдат ползвани единствено по предназначение, както и да бъде въведена охрана и видеонаблюдение.

Свързани статии
Премахнаха поредния ромски катун в Бургас, изринаха 10 тона отпадъци (Снимки) Хвнаха двама апаши от Кумлука тарашещи наред в Бургас НАП след запитване на бургаски депутат: Над 3 400 търговци са получили подкрепа Полицията в Бургас показа цигани от „Победа“, окрали детска количка Серия от проверки на магазини и язовири в Бургас в навечерието на Никулден Показаха клип с денонощен теч на питейна вода в Кумлука (Видео) НАП улеснява търговците с нова онлайн услуга Хванаха циганите, окрали таксиджия докато ги вози в Бургас Ромите в София на бунт, викат "Оставка" Стегнаха мерките в бургаските пазари: Само плодове и зеленчуци от регистрирани производители
Тагове
крансодар търговци цигани оплакване
Коментари

Още от последните новини