Показаха клип с денонощен теч на питейна вода в Кумлука (Видео)

Показаха клип с денонощен теч на питейна вода в Кумлука (Видео) - E-Burgas.com

Явно местните нямат намерения да плащат задълженията си, а предпочитат да потребяват вода незаконно, твърди Георги Дракалиев

Клип, на който се вижда денонощен теч на питейна вода,разпространи общинският съветник Георги Дракалиев. Пробити са поне 6 тръби от водопреносната мрежа на територията на бургаския кв. „Победа“.

„Към направените дупки са прикрепени маркучи, от които денонощно и безконтролно се излива с пълен дебит питейна вода, както може сами да се уверите от клипа, който Ви изпращаме. Той е заснет на ул.“Тамара“, а останалите маркучи са разположени на предната улица, както и на още 4 улици, намиращи се по-навътре в квартала, там където започват колибите“, казва Дракалиев.

Известно е, че преди година и половина бе спряно водоподаването към нередовни абонати в квартала, поради натрупан дълг в размер на около 100 000 лв. „Явно същите нямат намерение да платят задълженията си и предпочитат да потребяват вода незаконно, отново без да плащат. В настоящата ситуация, в която Бургас е заплашен от водна криза, това е сериозно нарушение на законите в нашата страна, които са еднакви за всички и всеки е длъжен да ги спазва“, се казва още в писмото.

Вече е подаден сигнал до МВР, ВиК и кметът Димитър Николов, в който се настоява за незабавано рпедприемане на мерки и отстраняване на течовете, както и да бъдат установени виновните лица.

Ние разчитаме на органите на полицията и ВиК оператора да не позволят на едни нередовни абонати да се ползват от незаслужени привилегии, за сметка на цялото общество.

Свързани статии
Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Поредна акция в Бургас, този път на прицел са лихварите Премахнаха поредния ромски катун в Бургас, изринаха 10 тона отпадъци (Снимки) Хвнаха двама апаши от Кумлука тарашещи наред в Бургас Пирати опитали да щурмуват кораб в бургаското пристанище Полицията в Бургас показа цигани от „Победа“, окрали детска количка Съветник към Ганчо Тенев: Кой плаща водното разхищение на местните в Кумлука? Ликвидират незаконното източване на питейна вода в Кумлука Търговците от „Краснодар“ пропищяха от цигани: Крадат ни ежедневено, искаме охрана! Хванаха циганите, окрали таксиджия докато ги вози в Бургас
Тагове
кумлука цигани
Коментари

Още от последните новини