Ромите в София на бунт, викат "Оставка"

Ромите в София на бунт, викат
novini.bg

Десетки граждани на квартал "Факултета" са излезли на улиците на квартала, чуват се викове "Оставка", предаде БГНЕС. На място е заместник - директорът на СДВР Антон Златанов. При недоволството във „Факултета“ е задържан един нарушител, който е установено, че е бил с ограничителна заповед. Това каза пред журналисти в квартал „Факултета“ директорът на СДВР гл. комисар Георги Хаджиев.

"Знаете за новата заповед. Създали сме организация. Опитваме да сме диалогични и да не предприемаме репресивни мерки, към настоящия момент те дават резултат", допълни той. Органите на реда ще извършат проверка дали действията на жителите на квартала са провокация и са били предварително организирани. "Не мога да коментирам възгласите за оставка", каза още Хаджиев. Местните жители твърдят, че заради карантината в квартала не могат да отидат на работа и ги уволняват.

По информация на агенция Фокус напрежение има и в кв. "Филиповци". Заместник- кметът на община "Красна поляна" заяви, че е сезирал прокуратурата заради клип във Facebook на местен ромски лидер, който е призовал хората от квартала днес в 12.00 часа да се съберат на протест. По-рано днес столичният кмет Йорданка Фандъкова успокои, че напрежението във "Факултета" е намаляло и увери, че взетите от Общината мерки не са дискриминативни, а целят опазване на гражданите и техните близки.

 

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на соларен парк Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Нагъл бургазлия опита да мине през КПП ''Пода'' пиян, но се отзова в ареста Служители на АПИ излизат на протест Служителите на МВнР започват стачка Протестират срещу хартиената бюлетина в Бургас
Тагове
роми цигани протест
Коментари

Още от последните новини