Серия от проверки на магазини и язовири в Бургас в навечерието на Никулден

Серия от проверки на магазини и язовири в Бургас в навечерието на Никулден  - E-Burgas.com

С наближаване на Никулденските празници, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури засили проверките на територията на страната – във водни обекти, в търговската мрежа и по пътищата за нерегламентиран превоз и търговия с риба и рибни продукти. Съвместно със служители на Областна дирекция по безопасност на храните, инспектори на РК Бургас извършиха множество проверки  в търговската мрежа, цехове и тържища за производство и търговия с риба. Съвместно със служители на Гранична полиция и МВР бяха извършени проверки по язовири и пристанища, с цел възпрепятстване незаконния риболов и бракониерски набези.

Апелът на ИАРА към всички рибари е да спазват Законът за рибарство и аквакултури, да бъдат разумни и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

ИАРА призовава всички потребители да не купуват риба с неясен произход, тъй като тя може да бъде опасна за  тяхното здраве.

Свързани статии
Никулденски турнир по конен спорт ще зарадва жители и гости на Бургас Започват засилени проверки на камиони и автобуси по пътищата у нас Продължават проверките на ИАРА в региона ИАРА със засилени проверки в цялата страна (Снимки) Засилените полицейски проверки в страната продължават Инспектори на ИАРА осъществиха 1084 проверки в навечерието на Никулден Най-красивата елха светна в Бургас (Снимки) Бургазлии за пример отново бяха отличени на Никулден (Снимки) Димитър Николов с поздрав към бургазлии: Продължаваме да сме град с поглед към бъдещето Честваме Никулден - официалният празник на Бургас, моряците, рибарите и банкерите
Тагове
проверки никулден търговци
Коментари

Още от последните новини