Премахнаха поредния ромски катун в Бургас, изринаха 10 тона отпадъци (Снимки)

Премахнаха поредния ромски катун в Бургас, изринаха 10 тона отпадъци (Снимки) - E-Burgas.com

Община Бургас прочиства няколко пъти всяка година един и същи район край к-с „Славейков“. Ромски катуни от други населени места упорито се опитват да го колонизират. Но там минава железопътна линия, където преди години влак уби тяхно 2-годишно дете, оставено без надзор. Сметищата, които се образуват край тези биваци, са отвратителни.

Община Бургас ще продължи да не допуска усядане на скитнически групи. Тя вече си има изработен алгоритъм за действие в подобни случаи, който бе приложен и днес.

Неканените гости, 11 на брой, бяха извозени с автобус до родния им Сливен. В тези акции Общината винаги получава компетентно съдействие от полицията.

Импровизираните заслони и палатки са премахнати. Мястото е почистено, а „Нелсен Бургас“ извозиха оттам 10 тона отпадъци.

Галерия
Свързани статии
Общината разтури поредния катун в Бургас (Снимки) Хвнаха двама апаши от Кумлука тарашещи наред в Бургас Полицията в Бургас показа цигани от „Победа“, окрали детска количка Показаха клип с денонощен теч на питейна вода в Кумлука (Видео) Търговците от „Краснодар“ пропищяха от цигани: Крадат ни ежедневено, искаме охрана! Общината пръсна катун в "Славейков" и отсече: Няма да допуснем скитници да се колонизират по време на пандемия! Хванаха циганите, окрали таксиджия докато ги вози в Бургас Ромите в София на бунт, викат "Оставка"
Тагове
катун цигани
Коментари

Още от последните новини