Стойко Танков подхвана скандалната сесия на ОбС, чака отговори от Турманова

Стойко Танков подхвана скандалната сесия на ОбС, чака отговори от Турманова - E-Burgas.com

След жалби на общински съветници областният управител Стойко Танков проверява обстоятелствата около проведената общинска сесия в Бургас, съобщиха от админстрацията на губернатора.

По данни от пресцентъра Стойко Танков вече е предприел действия за изясняване на ситуацията, около скандалния казус, за който алармираха съветниците Георги Дракалиев и Николай Стоянов наскоро.

Според двамата проведеното онлайн заседание на Общински съвет Бургас на 25 януари е било затруднено поради некачествена видеоконферентна връзка, засегнала цялостния процес на сесията и гласуването на решенията по Дневния ред.

В изпълнение на правомощията си във връзка с осъществяване на контрол по законосъобразност на решенията, приети на 31-вото заседание на местния парламент, Танков е изискал от председателя на Общински съвет-Бургас Севдалина Турманова в тридневен срок писмено да предостави становище и отговори на поставените въпроси с цел изясняване на обстоятелствата върху цялостния процес и валидността на проведената първа за тази година общинска сесия.

Свързани статии
Стойко Танков с указания към кметове и собственици на язовири в региона заради времето Бургас бе домакин на среща на председателите на Общински съвети в Югоизточна България Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците Гневни бургазлии: Паркираме на "Синя зона", а колите ни затъват в кал (снимки) Стойко Танков върна за ново разглеждане скандално гласуване на Общинския съвет Скандал разтресе Общинския съвет в Бургас: Манипулира ли се вота? (Видео) Съветници искат засилване на контрола за по-чист въздух в центъра на Бургас Община Бургас призна за нарушения при изсичането на дърветата по две централни улици Официално: Зелена зона ще решава проблема с паркирането в "Лазур" от май 2022 година Общинският съвет в Бургас гласува Бюджет 2021
Тагове
сесия решения общински съвет дракалиев танков
Коментари

Още от последните новини