Община Бургас призна за нарушения при изсичането на дърветата по две централни улици

Община Бургас призна за нарушения при изсичането на дърветата по две централни улици  - E-Burgas.com

Двама служители са получили заповед за дисциплинарно наказание от кмета Димитър Николов

Община Бургас призна за допуснати нарушения от нейни служители при премахването на дърветата по двете ремонтирани улици "Кирил и Методий" и "проф. Асен Златаров" в Бургас. Това става ясно от отговора на заместник-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие Чанка Коралска на питането на общинския съветник от ДБ Даниела Божинова

От отговора става още ясно, че двама служители са наказани от кмета Димитър Николов със заповеди за дисциплинарно наказание. 

Според инж. Коралска община Бургас дърветата в тези участъци са били в "аварийно състояние" и затова тяхното премахване е било възложено на дружеството поддържащо зелената система в района, с което имат договор. 

Дейностите по премахване и изкореняване на дърветата включително извозване на дървесината, е на стойност 45 873 лв. Стойността засаждане на новите дървета е 48 560 лв.

С оглед големия обществен интерес, във връзка с премахването на дърветата по двете улици, в община Бургас са проведени дисциплинарни производства срещу двама служители. След изслушване на техните обяснения и разглеждане на всички документи по преписката, дисциплинарният съвет установи, че същите са допуснали нарушения на служебните си задължения. В следствие на това, двамата служителя са наказани от Кмета на община Бургас със Заповеди за дисциплинарно наказание

В момента в структурата на община Бургас има назначени служители, чийто задължения са свързани с контрол по опазване и поддържане на зелената система на територията на община Бургас. За осъществяване на дейностите по поддържането на зелената система има сключени договори с външни изпълнители след проведени процедури по реда на ЗОП.

Община Бургас е предоставила на Окръжна прокуратура Бургас, изисканата информация за премахнатите дървета по улиците "Кирил и Методий" и "проф. Асен Златаров, гр. Бургас", става ясно още от отговора на инж. Коралска. 

Свързани статии
Асен Личев отхвърли искане за спиране на строителството в имот в Синеморец ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в местността Алепу е нищожно Община Бургас отново предупреждава: До 5000 лв. глоба за замърсяване на градската среда! Община Бургас ще участва в изпълнението на важен екологичен проект Официално: Зелена зона ще решава проблема с паркирането в "Лазур" от май 2022 година МОСВ призна за замърсяване край Камен бряг от заседналия кораб Намесват и прокуратурата в казуса с изсечените дървета в Бургас Омбудсманът на Бургас предлага решение на проблема със сметищата за стари гуми Искат спешно решение на проблема с мръсотията в Бургас и преливащите кошчета за смет От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки)
Тагове
дървета екология Даниела Божинова инж. Чанка Коралска Общински съвет
Коментари

Още от последните новини