Община Бургас призна за нарушения при изсичането на дърветата по две централни улици

Община Бургас призна за нарушения при изсичането на дърветата по две централни улици  - E-Burgas.com

Двама служители са получили заповед за дисциплинарно наказание от кмета Димитър Николов

Община Бургас призна за допуснати нарушения от нейни служители при премахването на дърветата по двете ремонтирани улици "Кирил и Методий" и "проф. Асен Златаров" в Бургас. Това става ясно от отговора на заместник-кметът по строителство, инвестиции и регионално развитие Чанка Коралска на питането на общинския съветник от ДБ Даниела Божинова

От отговора става още ясно, че двама служители са наказани от кмета Димитър Николов със заповеди за дисциплинарно наказание. 

Според инж. Коралска община Бургас дърветата в тези участъци са били в "аварийно състояние" и затова тяхното премахване е било възложено на дружеството поддържащо зелената система в района, с което имат договор. 

Дейностите по премахване и изкореняване на дърветата включително извозване на дървесината, е на стойност 45 873 лв. Стойността засаждане на новите дървета е 48 560 лв.

С оглед големия обществен интерес, във връзка с премахването на дърветата по двете улици, в община Бургас са проведени дисциплинарни производства срещу двама служители. След изслушване на техните обяснения и разглеждане на всички документи по преписката, дисциплинарният съвет установи, че същите са допуснали нарушения на служебните си задължения. В следствие на това, двамата служителя са наказани от Кмета на община Бургас със Заповеди за дисциплинарно наказание

В момента в структурата на община Бургас има назначени служители, чийто задължения са свързани с контрол по опазване и поддържане на зелената система на територията на община Бургас. За осъществяване на дейностите по поддържането на зелената система има сключени договори с външни изпълнители след проведени процедури по реда на ЗОП.

Община Бургас е предоставила на Окръжна прокуратура Бургас, изисканата информация за премахнатите дървета по улиците "Кирил и Методий" и "проф. Асен Златаров, гр. Бургас", става ясно още от отговора на инж. Коралска. 

Свързани статии
Специалист: Животните отказват да се хранят с дни заради пиратките по Нова година БАН проверява има ли микропластмаса в мидите и рапаните от Черно море Как да си направим екологична коледна украса Нови по-строги правила за чистотата на атмосферния въздух предлага Европейската комисия Климатичните промени и неравенствата Засадиха стотици дръвчета по новите тротоари в Айтос Водните ресурси в борбата с климатичните промени Божана Славкова: Младите хора у нас следват мотото „Правя това, което ми кажат да направя“, но това не води до никъде Престъпления срещу климата – политици, граждани, правосъдие Само електрически автомобили в ЕС след 2035 г. - постижима или непостижима цел?
Тагове
дървета екология Даниела Божинова инж. Чанка Коралска Общински съвет
Коментари

Още от последните новини