Гневни бургазлии: Паркираме на "Синя зона", а колите ни затъват в кал (снимки)

Гневни бургазлии: Паркираме на

Част от автомобилите са паркирани в зелените площи, непосредствено под входовете и терасите на блока

Поредна година жителите на блок 47 в централния бургаски комплекс "Братя Миладинови" чакат паркингът пред жилищата им да бъде ремонтиран.

За това сигнализираха общинските съветници от ПП НФСБ Боян Дяков и Ивайло Вагенщайн с писмо до местния парламент.

Те припомнят, че на а заседание на Общински съвет Бургас от през януари 2020 година е взето решение да се предвидят в бюджета на общината необходимите средства за ремонт на паркингам, като се запазят и обезопасят зелените площи. С оглед пандемията от Ковид-19 и свързаната с нея здравна и икономическа криза беше взето решение средствата да бъдат осигурени от бюджета на Общината за 2021 г. И през миналата година обаче ремонтът не беше осъществен. 

Междувременно паркингът беше обособен като "Синя зона", което доведе до масово паркиране на леки автомобили и фирмени микробуси в зелените площи. пише още в писмото. За съжаление, в този район на квартала не се правят проверки от страна на служителите от УКОРС и доскоро съществуващите зелени площи се превърнаха в безплатни паркоместа. Стига се дотам, че се паркира пред самите входни врати на блока. Отделно от това, в дъждовно време междублоковото пространство потъва в кал, което създава сериозни затруднения за живущите.

Дяков и Вангенщайн настояват да получат отговор дали в Бюджет 2022 са предвидени средства за ремонт на паркинга пред блок 47 и кога хората могат да очакват проблемът да бъде решен. 

 


 

Галерия
Свързани статии
Синята зона в Созопол вече е в сила Бургас бе домакин на среща на председателите на Общински съвети в Югоизточна България И Созопол актуализира цените на платеното паркиране за лятото Синята зона в Поморие ще е целогодишна, ето го целия регламент Ще се нареди ли Поморие до Френската Ривиера и ще сложи ли в малкия си джоб Бургас, София и Пловдив? Стойко Танков подхвана скандалната сесия на ОбС, чака отговори от Турманова Скандал разтресе Общинския съвет в Бургас: Манипулира ли се вота? (Видео) Съветници искат засилване на контрола за по-чист въздух в центъра на Бургас Обсъждат премахването на екостикерите за колите КАТ затягат мерките по пътищата
Тагове
паркиране Синя зона Общински съвет автомобили
Коментари

Още от последните новини