Гневни бургазлии: Паркираме на "Синя зона", а колите ни затъват в кал (снимки)

Гневни бургазлии: Паркираме на

Част от автомобилите са паркирани в зелените площи, непосредствено под входовете и терасите на блока

Поредна година жителите на блок 47 в централния бургаски комплекс "Братя Миладинови" чакат паркингът пред жилищата им да бъде ремонтиран.

За това сигнализираха общинските съветници от ПП НФСБ Боян Дяков и Ивайло Вагенщайн с писмо до местния парламент.

Те припомнят, че на а заседание на Общински съвет Бургас от през януари 2020 година е взето решение да се предвидят в бюджета на общината необходимите средства за ремонт на паркингам, като се запазят и обезопасят зелените площи. С оглед пандемията от Ковид-19 и свързаната с нея здравна и икономическа криза беше взето решение средствата да бъдат осигурени от бюджета на Общината за 2021 г. И през миналата година обаче ремонтът не беше осъществен. 

Междувременно паркингът беше обособен като "Синя зона", което доведе до масово паркиране на леки автомобили и фирмени микробуси в зелените площи. пише още в писмото. За съжаление, в този район на квартала не се правят проверки от страна на служителите от УКОРС и доскоро съществуващите зелени площи се превърнаха в безплатни паркоместа. Стига се дотам, че се паркира пред самите входни врати на блока. Отделно от това, в дъждовно време междублоковото пространство потъва в кал, което създава сериозни затруднения за живущите.

Дяков и Вангенщайн настояват да получат отговор дали в Бюджет 2022 са предвидени средства за ремонт на паркинга пред блок 47 и кога хората могат да очакват проблемът да бъде решен. 

 


 

Галерия
Свързани статии
Продават на търг конфискуваните автомобили от пияни и дрогирани шофьори в Бургас Как да намерим най-добрата оферта за коли под наем в Бургас Втора ръка: Скочиха цените на коли над 10 години Влиза в сила решението за въвеждане на „синя зона“ в Поморие До обяд движението ще е само в една лента на "Тракия" при км 121 Ръст на продажбите на автомобили в ЕС и у нас Масово чувство за безнаказаност по пътищата у нас Колите втора ръка поскъпнаха с близо 50 на сто От днес паркингът пред общината в Поморие е безплатен Синята и зелена зона в Бургас вече могат да се плащат и по вайбър
Тагове
паркиране Синя зона Общински съвет автомобили
Коментари

Още от последните новини