Стойко Танков върна за ново разглеждане скандално гласуване на Общинския съвет

Стойко Танков върна за ново разглеждане скандално гласуване на Общинския съвет - E-Burgas.com

Областна администрация върна за ново разглеждане решенията, гласувани по т.1 до т.16 от дневния ред на последното заседание на Общински съвет Бургас, проведено на 25.01.2022 г.

Основание за това е, че в условията на онлайн заседание не е било спазено изискването за пряко и виртуално участие чрез видеоконференция за едновременно предаване и приемане на образ и звук между общинските съветници, намиращи се на различни места, гарантиращи участието, идентифицирането и начина на гласуване на всеки общински съветник.

Липсата на директна видеовръзка представлява нарушение на законовата норма, на правилата, утвърдени от общинския съвет, гарантиращи прякото участие на общинските съветници в заседанията на колективния орган, както и на решението на Председателския съвет на ОбС Бургас за определяне формата на провеждане на заседанието.

Върнатите за ново обсъждане актове не влизат в сила и следва да бъдат разгледани от общински съвет Бургас в 14-дневен срок от получаването на настоящата заповед, съгл. чл.45, ал.7 от ЗМСМА, за което следва да бъде уведомен областния управител незабавно.

Припомняме, че заповедта е в следствие постъпили в Областна администрация Бургас жалби от бургаски общински съветници и в рамките на контрола по законосъобразност на актовете на общинските съвети, осъществяван от областния управител.

Свързани статии
Пиян англичанин нападна с нож жена си в Сарафово и опита да се самоубие Стойко Танков подхвана скандалната сесия на ОбС, чака отговори от Турманова Скандал в Съдиево завърши с нож в корема и арести Нов скандал зрее в Бургас: ГЕРБ скочиха на Мария Нейкова заради доноси И Цанко Цанков зове за оставки: Време е българското плуване да се управлява от млади и амбициозни хора НА ЖИВО: Извънредната общинска сесия заради водната криза Съветници искат извънредна сесия заради казуса "Камчия", ВиК намекна за тегави процедури около резервните варианти Започнаха обвиненията по казуса „Алепу“ Граждани се стягат и за масово плажуване край подпорната стена на Алепу Общинските съветници оставиха протестиращи граждани пред „Бойчо Брънзов“
Тагове
сесия скандал решение
Коментари

Още от последните новини