Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците

Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците - E-Burgas.com

Областният управител Стойко Танков и екипът му посрещна днес делегация от Австрия, която включваше ръководители на местното управление, културолози, представители на туристическия бранш, директори на училища, собственици на строителни и хотелиерски фирми. В срещата в Областна администрация Бургас се включиха още почетният консул на Австрия в Бургас Радостина Иванова и директорът на Регионалния исторически музей Милен Николов.

Стойко Танков презентира пред гостите област Бургас, като акцентира върху това, че регионът съчетава в себе си древна хилядолетна история и модерно настояще. Областният управител обърна внимание, че регионът е университетски, туристически, транспортен, морски и културен център, със силно развит туристически сектор, балнеология, земеделие, винопроизводство, промишленост и др.

На срещата бяха споделени и обсъдени проблемите в туризма и услугите, които стоят и пред двете страни в наближаващия туристически сезон.

Ситуацията с украинските бежанци беше друга тема на разговора.

Свързани статии
Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Туристически информационен център – Поморие получи отличие за принос в развитието на туризма Илин Димитров: Не мисля, че е скъпо по нашето море, въпрос на избор е Ръстът с 50% в туризма не донесъл печалби Гърция чупи рекорди с по милион туристи на седмица Експерт: Почивката на нашето море е скъпа и ще става още по-скъпа Стойко Танков с указания към кметове и собственици на язовири в региона заради времето Туристическият бранш в Поморие: Липсата на спасители пак ще е сериозен проблем Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезон
Тагове
делегация туризъм областна управа стойко танков
Коментари

Още от последните новини