Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците

Австрийска делегация се запозна с проблемите на бургаския туризъм и бежанците - E-Burgas.com

Областният управител Стойко Танков и екипът му посрещна днес делегация от Австрия, която включваше ръководители на местното управление, културолози, представители на туристическия бранш, директори на училища, собственици на строителни и хотелиерски фирми. В срещата в Областна администрация Бургас се включиха още почетният консул на Австрия в Бургас Радостина Иванова и директорът на Регионалния исторически музей Милен Николов.

Стойко Танков презентира пред гостите област Бургас, като акцентира върху това, че регионът съчетава в себе си древна хилядолетна история и модерно настояще. Областният управител обърна внимание, че регионът е университетски, туристически, транспортен, морски и културен център, със силно развит туристически сектор, балнеология, земеделие, винопроизводство, промишленост и др.

На срещата бяха споделени и обсъдени проблемите в туризма и услугите, които стоят и пред двете страни в наближаващия туристически сезон.

Ситуацията с украинските бежанци беше друга тема на разговора.

Свързани статии
Комисията по туризъм обсъжда мерки за спасяване на летния сезонХристо Проданов: Руските летовници ще почиват в Турция и Кипър, не у насОбсъдиха развитието на балнео и спа туризма у насЗаплашен ли е туристическият сезон у насКои са красотите на РилаТуристическото министерство ще инвестира в инфлуенсъриББР ще отпуска нисколихвени кредити за развитие на туризмаОгромен ръст на британски туристи в зимните ни курортиИзплащат 70 млн.лв. помощи на туроператори в началото на следващата годинаОдобриха още 6 млн.лв. помощ за туроператорите
Тагове
делегация туризъм областна управа стойко танков
Коментари

Още от последните новини