Специалист: Има начини как да се почистят реките от боклуци

Специалист: Има начини как да се почистят реките от боклуци - E-Burgas.com

"Замърсяването на реките не е прецедент". Това коментира инж. Димитър Куманов от риболовен клуб „Балканка" в ефира на bTV.

Случвало се е и до яз. „Въча". Куманов разясни, че тогава рафтинг любители са се включили в почистването на водоема и посочи, че и сега може да се използва подобна тактика. „Хора с лодки влизат, пълнят чували и излизат.

Тогава беше почистен яз. „Въча". Тук е малко по-трудно, защото теренът е по-стръмен, но винаги може да се измисли нещо. Самите ВЕЦ-ове имат съоръжения за събиране на боклуци, но не вярвам да са готови за чак такова количество", категоричен е Куманов.

Свързани статии
Ще чистят ежегодно четири реки, вливащи се в Мандра Премахнаха нерегламентираните сметища край Вая (Видео) Реките по Южното Черноморие с опасно високи нива Бургас и Одрин повеждат съвместна битка срещу замърсяването на Черно море Видеокамери ще следят за нерегламентираното изхвърляне на отпадъци в Бургас, солени глоби чакат нарушителите Поощряват бургазлиите събиращи отпадъците разделно РЗИ: Морето край Варна не е замърсено В Поморие си почистиха плажната ивица Ето го нерегламентираното сметище, събиращо тонове боклуци в Поморие (Снимки) Тонове боклуци по брега на Поморийското езеро, конфискуваха коне и каруци
Тагове
реки замърсяване боклуци
Коментари

Още от последните новини