Специалист: Има начини как да се почистят реките от боклуци

Специалист: Има начини как да се почистят реките от боклуци - E-Burgas.com

"Замърсяването на реките не е прецедент". Това коментира инж. Димитър Куманов от риболовен клуб „Балканка" в ефира на bTV.

Случвало се е и до яз. „Въча". Куманов разясни, че тогава рафтинг любители са се включили в почистването на водоема и посочи, че и сега може да се използва подобна тактика. „Хора с лодки влизат, пълнят чували и излизат.

Тогава беше почистен яз. „Въча". Тук е малко по-трудно, защото теренът е по-стръмен, но винаги може да се измисли нещо. Самите ВЕЦ-ове имат съоръжения за събиране на боклуци, но не вярвам да са готови за чак такова количество", категоричен е Куманов.

Свързани статии
Коригират коритото на река Отманлийска, за да няма щети от преливания (Снимки) Започна ударно почистване не речни корита и дерета в Бургас (Снимки) Зам.-министър призова Русия за общи мерки срещу замърсяването на Черно море От "Игри на волята" пак сгазиха лука, оставиха малко сметище на плажа край Царево (снимки) Две от три крачки за решаване на кризата с питейната вода в Димчево били направени РИОСВ излседва морската вода край Синеморец Бургас домакин на семинар за намаляване на морски отпадъци Ето как да си изхвърляме едрогабаритните и строителни отпадъци безплатно Багер депонира тонове водорасли край Сарафово, предстоят проверки Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море
Тагове
реки замърсяване боклуци
Коментари

Още от последните новини