В Бургас призовават за по-отговорно отношение към морето с атрактивно клипче (Видео)

В Бургас призовават за по-отговорно отношение към морето с атрактивно клипче (Видео) - E-Burgas.com

Атрактивно клипче с послание за по-отговорно отношение към морето е създадено в рамките на проекта на Община Бургас „Прилагане на мерки за намаляване на морските отпадъци в Бургаския залив“. Той се финансира по програма „Опазване на околната среда и климатичните промени на финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021.

Мотото на проекта е „Морето радост и живот ни дава, отпадъци не заслужава“.

С дейностите по проекта се цели подобряване на екологичният статус на морските води в Бургаския залив и повишаване на обществената информираност, самосъзнание и отговорност на гражданите за намаляване и предотвратяване на морските отпадъци.

 

Свързани статии
Зам.-министър: АМ "Черно море" е със започнато проектиране и трябва да бъде изградена бързо Зам.-министър призова Русия за общи мерки срещу замърсяването на Черно море Две от три крачки за решаване на кризата с питейната вода в Димчево били направени РИОСВ излседва морската вода край Синеморец Бургас домакин на семинар за намаляване на морски отпадъци Рибари извадиха над 7 тона боклуци от Черно море Учени и експерти обсъдиха в Бургас опазването на Черно море Русия затваря част от Черно море Топ военни обсъдиха ситуацията в Черноморския регион Руският черноморски флот започна учения в Черно море
Тагове
черно море замърсяване
Коментари

Още от последните новини