Започна ударно почистване не речни корита и дерета в Бургас (Снимки)

Започна ударно почистване не речни корита и дерета в Бургас (Снимки) - E-Burgas.com

Община Бургас продължава изпълнението на своята програма за намаляване на риска от бедствия и наводнения, като извършва почистване на речните корита, дерета и отводнителни канавки от наноси и растителност.

Акцията стартира през пролетта и ще продължи до края на месец ноември. Отстраняването на наносите и растителността се извършва както машинно, така и с ръчен труд. В момента повторно се обработват зоните, които са били почистени в началото на акцията.

След интензивните дъждове през миналата седмица бе установено, че всички корита имат добра проводимост, което улеснява отичането на водите.

Едновременно с тези мерки Община Бургас извършва постоянен мониторинг на водите на своята територия чрез иновативната Информационна система за управление на риска от наводнения. Чрез нея от електронната страница на Община Бургас всеки може да се информира за нивата на реките, язовирите и климатичните показатели в региона.

Галерия
Свързани статии
Коригират коритото на река Отманлийска, за да няма щети от преливания (Снимки) Ще чистят ежегодно четири реки, вливащи се в Мандра Реките по Южното Черноморие с опасно високи нива Специалист: Има начини как да се почистят реките от боклуци
Тагове
реки дерета
Коментари

Още от последните новини