Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия

Жители на с.Дюлево тънат в боклук и мизерия - E-Burgas.com

Жителите на с.Дюлево, Община Средец ежедневно сигнализират за проблеми с извозването на боклука. Те се оплакват, че тънат в мизерия и боклук.


Сметопочистващата техника, която извозва боклука минава само веднъж в месеца.


Още при влизане в селото правят впечатление препълнените кофи за отпадъци. Заради невъзможността пък хората да използват кофите за смет, са принудени да си закупуват сами допълнителни кофи, събират боклуците в чували и ги изхвърлят около тях. Някои от тях дори товарят боклука в личните си автомобили и го изхвърлят  в други населени места  – в гр.Средец или  в гр.Бургас. Затова пред всяка къща е като мини сметище. 


Селото се е превърнало в бунище.  Дърветата са накичени с найлони, боклуци, всякакви отпадъци. Контейнерите за смет са препълнени, над тях летят рояци от мухи, а кучета и котки разкъсват струпаните наоколо найлонови торби и разнасят боклуците, а над къщите се носи непоносима миризма на гниещи отпадъци.  Жителите са притеснени, че  може да плъзне и някаква зараза в селото.


Кофите в селото трябва да са повече и по-големи, защото тук хората имат и градини, и животни, и трябва да има къде да изхвърлят отпадъците. През лятото проблемът става още по-голям, защото си идват децата и внуците от страната и чужбина, жителите на селото се увеличават и контейнерите за смет се напълват буквално за часове.


Ежедневно се подават сигнали до Община Средец за непочистен боклук, но същата нехае за проблема на хората. В същото време жителите на с.Дюлево продължават стриктно да заплащат такса смет, а Общината продължава да не си изпълнява задълженията към своите данъкоплатци. Хората не разбират какъв е проблема. Затова го поставят пред медиите. Дано най-сетне отговорните институции в лицето на Община Средец и Кмета на общината Иван Жабов се задействат и проблема да бъде решен.

Галерия
Свързани статии
Протест пред Съдебната палата Бургас против изграждането на фотоволтаична централа Протест срещу изграждането на фотоволтаични паркове БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Протест на жители на няколко села от Община Средец затвори главен път Бургас - Средец (ВИДЕО) Протест затваря пътя Бургас - Средец Непочистени храсти и дървета са завзели половината от пътното платно към с.Дюлево, Община Средец (снимки) В Созопол издирват кои създава нерегламентирани сметища В Поморие разработиха нов проект за боклука - плащаш колкото изхвърляш Жена е с опасност за живота след тежка катастрофа край Средец Паднало дърво блокира пътя между Бургас и Средец (Снимки)
Тагове
Средец боклуци Дюлево
Коментари

Още от последните новини