Поморие въвежда иновативна методика в детска градина

Поморие въвежда иновативна методика в детска градина - E-Burgas.com

Монтесори педагогиката е една от най-ефективните и популярни методики в света, чрез която се дава възможност на децата да бъдат по-самостоятелни в ежедневието и в образователния процес от ранна детска възраст. Община Поморие, съвместно с ръководството на ДГ „Детелина“ – град Поморие, започна поетапно въвеждане на тази методика.

През 2019 г. Таня Арабаджиева – директор на детската градина започва обучението си в специфичната сфера, запознавайки се в дълбочина с развитието на детето и влиянието на Монтесори педагогиката през различните възрастови етапи: от 0 до 6 години; от 6 до 12 години и при деца със специални образователни потребности. Вече почти година част от екипа на ДГ „Детелина“ също изучава, прилага на практика и надгражда своите знания всеки уикенд, с помощта на специалисти от Нов български университет.

„Ние не се страхуваме да променяме изцяло ежедневния си начин на работа и преподаване, защото този вид обучение е алтернатива на традиционните образователни практики и е отговор на потребностите в динамичната среда на живот“, коментират учителите.

През септември, с началото на учебната 2022/ 2023, ще се сформира нова група за деца, родени през 2020 година, които да се обучават по Монтесори. Предстои подготвяне на специална среда и стая за работа, като след приключване на приема през април ДГ „Детелина“ ще обяви ден за информационна среща с родители на бъдещите първи групи.

Свързани статии
В Поморие ударно полагат маркировка и през уикенда Продължава кампанията за Петя от Поморие – жената има спешна нужда от подкрепа Бележит творец предизвика фурор на изложбата си в Поморие (Снимки) Съдът отхвърли протеста на прокуратурата срещу болницата в Поморие Туристическият бранш в Поморие: Липсата на спасители пак ще е сериозен проблем Започва реализацията на генералния план на движението в Поморие Поморие отново е столица на православието Обсъждат създаването на пешеходна зона в Поморие, канят живущите на "Крайезерна" на среща И Поморие започва битката с комарите Община Поморие обсъжда с гражданите необходимостта от поемане дългосрочен дълг
Тагове
Поморие детска градина
Коментари

Още от последните новини