Съветник към Ганчо Тенев: Кой плаща водното разхищение на местните в Кумлука?

Съветник към Ганчо Тенев: Кой плаща водното разхищение на местните в Кумлука? - E-Burgas.com

Кой плаща водното разхищение на местните обитатели в циганската махала в Бургас? Този въпрос към шега на бургаското ВиК Ганчо Тенев отправя общинският съветник Георги Дракалиев.

Както е известно Дракалиев, който и председател на Постоянната комисия на общинска собственост, преди дни показа как циганите в Кумлука ползват безплатно вода от пробити тръби с питейна вода директно на улицата. Последваха няколко публични проверки, но до констатации и виновници не се достигна.

В запитването си до местния директор на държавната компания, Дракалиев повдига въпроса и за нашумялата опасност от водна криза през последните седмици в Бургас. Припомняме, че предстои да бъде направена нова деривация, която да свързва язовирите „Ахелой“ и Порой“ към водопроводите с питейна вода на Камчия в посока Бургас.

В тази връзка възниква въпросът годна ли е водата за пиене от тези язовири и съдържа ли пестициди, предвид факта, че предназначението им досега е било за напояване.

„Граждани на Бургас са загрижени за годността и качеството на водата в тези язовири, които се ползват само за земеделски нужди и за евентуалното наличие на пестициди в нея, за каквото наличие например, Вие самият съобщихте по отношение на недовършения яз.“Раков дол“, твърди Дракалиев.

Предстои Общинският съвет да се запознае обстойно с техническите параметри на предстоящата деривация.

Свързани статии
Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Поредна акция в Бургас, този път на прицел са лихварите Експерт: Мъртво течение по морето, опасното явление е до понеделник Отново гаф! Изтекоха данните на 300 хиляди българи в Булстат Хвнаха двама апаши от Кумлука тарашещи наред в Бургас Пирати опитали да щурмуват кораб в бургаското пристанище Полицията в Бургас показа цигани от „Победа“, окрали детска количка Ликвидират незаконното източване на питейна вода в Кумлука Показаха клип с денонощен теч на питейна вода в Кумлука (Видео) Мащабна дезинфекция ще окъпе Кумлука в понеделник
Тагове
кумлука теч
Коментари

Още от последните новини