Пожарни от Несебър и Поморие се бореха с пламъци, застрашаващи сгради на ЮНЕСКО

Пожарни от Несебър и Поморие се бореха с пламъци, застрашаващи сгради на ЮНЕСКО - E-Burgas.com

Два противопожарни автомобила от Несебър и един от Поморие успяха да потушат пожар в частен дом, разположен на ул. Крайбрежна в Стария град в Несебър в ранните часове днес.

Допълнителната подкрепа от пожарна от Поморие се наложила заради близостта на сградите в квартала, дървените им обшивки и риска огънят бързо да се разпространи и унищожи част от Стария Несебър, вписан от ЮНЕСКО в Списъка на паметниците на Световното културно наследство.

Към мястото се отправили и полицейски патрули, които отцепили района и били в готовност да евакуират пребиваващите в околните сгради. В резултат на предприетите от огнеборците действия пожарът е локализиран и потушен. Изгорели са около 130 кв.м. от покривната конструкция на къщата, разположена на ул. Крайбрежна № 30, под която са били обособени помещения за живеене.

Предстои извършването на щателен оглед в светлата част на денонощието с цел установяване на причините за пожара.

По първоначални данни вероятно се касае за заспиване с незагасена цигара. По случая е образувано досъдебно производство.   

Галерия
Свързани статии
Клошар пострадал от пожара в плажната дискотека ''Планет'', откаран е във Варна Ловци изкопали дюните в Несебър, искали да прекратят достъпа на АТВ-та в района Неизвестни унищожиха част от дюните на плаж в Несебър Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Пенсионери пострадаха при пожар в Банево Пожар взе три жертви в София Николай Димитров: Нека запазим чистотата на мислите и действията си Стари и смачкани автомобили предизвикали пожара в пристанището, гасенето продължава Несебър застрашен да отпадне от ЮНЕСКО Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори
Тагове
пожар несебър ЮНЕСКО
Коментари

Още от последните новини