Стари и смачкани автомобили предизвикали пожара в пристанището, гасенето продължава

Стари и смачкани автомобили предизвикали пожара в пристанището, гасенето продължава - E-Burgas.com

Стари и смачкани автомобили, събрани за скрап, са предизвикали пожара, който вся паника в Бургас от рано сутринта. В част от колите има маслени радиатори и леснозапалими резервоари, което е довело до възникване на пламъците, съобщиха от Пожарната служба в Бургас. 

Купът със скрап е с височина около 7 метра на малка площ в Терминал Запад, което затруднява работата на пожарникарите, но се очаква скоро гасителните дейности да приключат. Шест противопожарни автомобила и четири крана се борят с пожара. 

Задимяването е силно, но е в посока морето и пристанището , а не жилищните комплекси, съобщи шефът на пожарната. 

Междувременно мобилни екипи на РИОСВ замерват въздуха в града и се очаква до час да излязат официалните резултати. Според неофициалните замърсяване няма. 

 

 

Свързани статии
Клошар пострадал от пожара в плажната дискотека ''Планет'', откаран е във Варна Пожар в Айтос едва не остави 57-годишна жена на улицата Пенсионери пострадаха при пожар в Банево Пожар взе три жертви в София Пожарът в Родопите погълнал над 10 хил. декара гори Три огнища горят в боровата гора над ВЕЦ "Карлово" Мъж реши да почисти съседския двор и запали къщата Жена загина в голям пожар в София, бебе е сред пострадалите Пожар отне живота на майка и син Пожар лумна в пловдивско училище, персоналът се самоевакуира
Тагове
пожар пристанище
Коментари

Още от последните новини