От днес при строги мерки: Детските градини започват поетапно да отварят врати

От днес при строги мерки: Детските градини започват поетапно да отварят врати - E-Burgas.com

От днес до 1 юни - поетапно отварят детските градини и яслите в цялата страна при спазване на сериозни противоепидемични мерки.

На входа ще се измерва температурата на всяко дете, а родителите ще попълват декларация, че са запознати с мерките и сами са пожелали детето им да ходи на градина. Групите ще бъдат малки - от по 10-11 деца, в големите градове - до 18.

Директорите ще организират дезинфекцията на помощенията и детските площадки и осигуряването на дистанция между различните групи.

Повече занимания навън и недопускане на родителите в помещенията също са сред мерките за безопасност. Предвижда се и тестване на персонала на градините.

Към този момент 38% от родителите са изразили готовност да пуснат децата си на градина. От образователното министерство обаче ги съветват при възможност да ги оставят в къщи.

Свързани статии
Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас Отварят кабинет за деца със СОП в училището в Свети Влас Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират 1650 бургаски деца и родители намират подкрепа в общински център Хиляди бургаски деца бяха прегледани безплатно по общинска програма Запознават бургаските деца с правилата за безопасност на движението Увеличават заплатите на медицинските лица в бургаските ясли Децата от катастрофиралия автобус на "Тракия" остават в тежко, но стабилно състояние Държавна агенция за закрила на детето се самосезира по случай с насилие между деца Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране в Бургас
Тагове
детски градини ясли деца
Коментари

Още от последните новини