От днес при строги мерки: Детските градини започват поетапно да отварят врати

От днес при строги мерки: Детските градини започват поетапно да отварят врати - E-Burgas.com

От днес до 1 юни - поетапно отварят детските градини и яслите в цялата страна при спазване на сериозни противоепидемични мерки.

На входа ще се измерва температурата на всяко дете, а родителите ще попълват декларация, че са запознати с мерките и сами са пожелали детето им да ходи на градина. Групите ще бъдат малки - от по 10-11 деца, в големите градове - до 18.

Директорите ще организират дезинфекцията на помощенията и детските площадки и осигуряването на дистанция между различните групи.

Повече занимания навън и недопускане на родителите в помещенията също са сред мерките за безопасност. Предвижда се и тестване на персонала на градините.

Към този момент 38% от родителите са изразили готовност да пуснат децата си на градина. От образователното министерство обаче ги съветват при възможност да ги оставят в къщи.

Свързани статии
С „Пинокио“ в Летния театър започва програмата „Детско лято“ Започна летният езиков лагер за бургаските деца Продължават безплатните обучения по спорт за деца в Бургас Родителите в Созопол вече избират къде децата им да се запишат на подготвителна група Бургас продължава безплатните спортни обучения на деца Кметът Димитър Николов пусна специална заповед за детските градини В Поморие стартира електронният прием на първокласници В Бургас детските градини и ясли отварят на 26-и май, групите ще са с до 15 деца Детските градини отварят врати на 22 май Отварят детските градини след 24 май
Тагове
детски градини ясли деца
Коментари

Още от последните новини