От днес при строги мерки: Детските градини започват поетапно да отварят врати

От днес при строги мерки: Детските градини започват поетапно да отварят врати - E-Burgas.com

От днес до 1 юни - поетапно отварят детските градини и яслите в цялата страна при спазване на сериозни противоепидемични мерки.

На входа ще се измерва температурата на всяко дете, а родителите ще попълват декларация, че са запознати с мерките и сами са пожелали детето им да ходи на градина. Групите ще бъдат малки - от по 10-11 деца, в големите градове - до 18.

Директорите ще организират дезинфекцията на помощенията и детските площадки и осигуряването на дистанция между различните групи.

Повече занимания навън и недопускане на родителите в помещенията също са сред мерките за безопасност. Предвижда се и тестване на персонала на градините.

Към този момент 38% от родителите са изразили готовност да пуснат децата си на градина. От образователното министерство обаче ги съветват при възможност да ги оставят в къщи.

Свързани статии
2 хил. деца пътуват до детска градина в друг град, 38 хил. - до училище далече от дома 130 000 деца са обхванати от Националната програма за профилактика на оралното здраве Ето как изглежда новооткритият Център за за деца и младежи в Бургас (Снимки) Организират безплатни обучения по програмиране за деца в Бургас 81 деца от училища и детски градини са заразени от началото на учебната година Несебър кандидатства с пет проекта за нови училища и детски градини (Снимки) Красимир Вълчев напомни на училищата и детските градини да не събират пари от родителите Бургас започва битка със затлъстяването и гръбначните изкривявания при децата Бургаските детски градини готови за първия учебен ден (Снимки) Център за млади таланти в Бургас обявява обучение по анимация
Тагове
детски градини ясли деца
Коментари

Още от последните новини