Запознават бургаските деца с правилата за безопасност на движението

Запознават бургаските деца с правилата за безопасност на движението  - E-Burgas.com

От 14 до 19 септември бургаските деца ще се запознаят отблизо по интересен и забавен начин с правилата за безопасност на движение по пътищата. Поводът е предстоящият първи учебен ден – 15 септември.

Стартът на инициативата ще бъде даден днес, 14 септември, на алеята до открита сцена „Охлюва“ до Културен център „Морско казино“ от 10.30 часа. В нея ще вземат участие учениците от школите към ЦПЛР-Бургас, които ще рисуват на стативи под впечатленията си от изнесена беседа за безопасност на движението от пътни полицаи от Моторизирано звено ”Сигма”. Те ще запознаят децата с отличителните белези в униформата и действията на пътния полицай. Симпатичният инспектор Хитами също ще се включи активно в беседите и игрите.

В инициативата ще вземат участие и децата от ДГ "Вълшебство", ДГ "Иглика", ДГ "Моряче", ДГ "Ханс Кристиян Андерсен" и ДГ „Делфин“.

В тях също ще се проведат беседи и игри по БДП по график в двора на градините, както следва:

г. ДГ "Вълшебство" - 11.00 ч.;

16.09.2022 г. ДГ "Иглика" - 10.30 ч. и ДГ "Моряче" - 16.00 ч.

19.09.2022 г. ДГ "Х. Кр. Андерсен" – 09.30 ч. и ДГ „Делфин“ – 16.00 ч.

Инициативата е организирана от Община Бургас и Областна дирекция на МВР.

Свързани статии
Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас Отварят кабинет за деца със СОП в училището в Свети Влас Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират 1650 бургаски деца и родители намират подкрепа в общински център Хиляди бургаски деца бяха прегледани безплатно по общинска програма Децата от катастрофиралия автобус на "Тракия" остават в тежко, но стабилно състояние Държавна агенция за закрила на детето се самосезира по случай с насилие между деца Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране в Бургас В Бургас търсят възпитатели за работа с проблемни деца Идея за родители: Запишете децата си в лятната академия на НХА в Бургас
Тагове
деца безопасност на движението
Коментари

Още от последните новини