1650 бургаски деца и родители намират подкрепа в общински център

1650 бургаски деца и родители намират подкрепа в общински център - E-Burgas.com

Общностният център за ранно детско развитие и родителска подкрепа „Надежда“ успя да обхване 1650 деца с увреждания или от уязвими социални групи и техните родители. Това стана ясно по време на информационен ден в изпълнение на проекта, на който бяха представени дейностите и резултатите по проекта.

Те споделиха, че от стартирането на проекта през май 2016 г. до момента в дейностите по проекта са включени 1650 и над 1000 бъдещи и настоящи родители. Основната цел на проекта е превенция на социалното изключване в Община Бургас, чрез предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие.

Проектът предоставя подкрепа на деца в ранна възраст и техните семейства за подобряване на достъпа до здравна грижа, подпомага формирането на родителски умения, създаване на връзка родител-дете, повишаване на самочувствието и увереността на родителите и подобряване на семейната среда.

Цел на проекта е също повишаване на училищната готовност на децата с увреждания за включване в образователната система и подпомага предотвратяването на изоставането на деца в специализирани институции. Той надгражда създадените по Проекта за социално включване на Международната банка за възстановяване и развитие в периода 2008 - 2015 г. интегрирани услуги за ранно детско развитие, насочени към деца до 7 годишна възраст, вкл. деца с увреждания и техните семейства, както и бъдещи родители.

Проект „Общностен център за ранно детско развитие и родителска подкрепа „Надежда“ се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Свързани статии
Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас Отварят кабинет за деца със СОП в училището в Свети Влас Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират Хиляди бургаски деца бяха прегледани безплатно по общинска програма Запознават бургаските деца с правилата за безопасност на движението Децата от катастрофиралия автобус на "Тракия" остават в тежко, но стабилно състояние Държавна агенция за закрила на детето се самосезира по случай с насилие между деца Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране в Бургас В Бургас търсят възпитатели за работа с проблемни деца Идея за родители: Запишете децата си в лятната академия на НХА в Бургас
Тагове
деца родители
Коментари

Още от последните новини