Увеличават заплатите на медицинските лица в бургаските ясли

Увеличават заплатите на медицинските лица в бургаските ясли - E-Burgas.com

Трудовите възнаграждения на всички служители и медицинските сестри в самостоятелни детски ясли, на медицинските сестри в яслени групи към детски градини и на тези в здравни кабинети в училищата в Бургас ще бъдат увеличени с 24 %. Това стана факт с подписания днес от кмета Димитър Николов и представителите на синдикатите в здравеопазването нов анекс към колективния трудов договор на общинските медицински професионалисти по здравни грижи.

Според новия документ началната основна месечна заплата за медицинска сестра в детски градини и училища ще бъде повишена от 1235 лв. на 1600 лв., а началната основна месечна заплата за медицинска сестра в самостоятелна детска ясла и яслена група в детска градина от 1284 лв. на 1620 лв. Началната основна заплата на училищен лекар от 1588 лв. става 2070 лв.

Договорените днес по-високи трудови възнаграждения в новия трудов договор влизат в сила считано от 01.07.2022 г.

Кметът за пореден път благодари на синдикатите в сферата на здравеопазването за активната позиция и за ползотворното им партньорство с общинската администрация и заетите в сферата на общинското здравеопазване.

С подписването на настоящия анекс се надвишава значително договореното трудово възнаграждение национално браншово споразумение. Това е второ поред подобрение в заплащането в професията тази година, след сключения през април анекс, с който също бяха повишени парите на здравните работници. Всички останали трудови условия и придобивки се запазват, както е разписано в действащия колективен трудов договор.

Синдикалистите също благодариха на кмета за постоянния диалог и разбиране на браншовите проблеми, както и за положените усилия за подобряване на трудовото възнаграждение в сферата на общинското здравеопазване.

Свързани статии
Служителите в Областна администрация Бургас са в протестна готовност заради ниските заплати Средната пенсия в област Бургас е по-висока от минималната заплата Увеличават заплатите в центровете за Спешна помощ Синдикатите искат 1400 лева минимална заплата от 2026 година Местата в детски ясли в Бургас се увеличили с 65 за година Дефицит на медицински сестри в почти всяко отделение в УМБАЛ-Бургас 1216 лв. на месец са необходими за издръжка на един работещ Рашков обеща да вдигне полицейските заплати Полицаи и надзиратели на протестен палатков лагер, искат по-високи заплати Недостиг на медицински сестри у нас
Тагове
медицински сестри заплати ясли
Коментари

Още от последните новини