Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас

Водна терапия в басейн за деца с увреждания в Бургас - E-Burgas.com

Общинският плувен комплекс в „Меден рудник“ има два басейна – голям и детски. От 7 до 13 февруари се налага временно да спре функционирането на малкия. Дотогава там ще бъде преместена и монтирана платформата от открития басейн „Флора“.

Така Община Бургас ще осигури възможност на децата с увреждания да бъдат рехабилитирани във водна среда целогодишно. Тази терапия е доказано ефективна. Децата също я харесват и посещават с желание.

Община Бургас се зае с преоборудването след сигнал от група родители, поискали и през зимата да водят децата на водна терапия. Когато то приключи, басейнът ще е достъпен за всички малчугани, здрави или с увреждания.

В дните до 13 февруари няма да работи само детският басейн в „Меден рудник“! Големият остава отворен за посещения.

Свързани статии
Отварят кабинет за деца със СОП в училището в Свети Влас Учиха деца от Созопол, Черноморец и Атия как да се евакуират 1650 бургаски деца и родители намират подкрепа в общински център СИК посочи местата за гласуване на хората с увреждания в Бургаско Хиляди бургаски деца бяха прегледани безплатно по общинска програма Запознават бургаските деца с правилата за безопасност на движението Организират безплатни обучения по английски за безработни и лица с увреждания в Бургас Децата от катастрофиралия автобус на "Тракия" остават в тежко, но стабилно състояние Държавна агенция за закрила на детето се самосезира по случай с насилие между деца Над 500 деца се включиха в безплатните курсове по програмиране в Бургас
Тагове
терапия увреждания деца
Коментари

Още от последните новини