Оставиха в ареста популярен сводник по Южното Черноморие

Оставиха в ареста популярен сводник по Южното Черноморие - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Бургас, с което спрямо обвиняемия Калин Витанов е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража". Делото бе гледано по жалба на обвиняемия и неговата защита. В съдебното заседание адвокатът на Калин поиска от въззивния съд мярката му за неотклонение да бъде изменена в по-лека такава – „Домашен арест" или „Парична гаранция", тъй като обвиняемия има постоянен адрес, на който живее и болна майка в гр. Доспат, за която трябва да се грижи.

Припомняме, че Витанов е привлечен като обвиняем за това, че в периода 01.06.2022-21.06.2022 г., на различни места в гр. Поморие, к.к. „Слънчев бряг" и гр. Бургас, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, на няколко пъти, чрез обещаване, даване и получаване на имотна облага - пари е набирал и транспортирал със собствения си лек автомобил отделни лица от женски пол Н. Д. и Д. П., с цел да бъдат използвани за развратни действия, независимо от съгласието им.

Настоящият съдебен състав намери за правилен и обоснован изводът на първоинстанционния съд, че към настоящия момент в хода на досъдебното производство са събрани достатъчно доказателства в подкрепа на тезата, че е налице обосновано подозрение обвиняемия да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение. Видно от справката за съдимост, Калин В. е осъждан и сега отново е обвинен за тежко умишлено престъпление, извършено при условията на опасен рецидив, което презюмира наличието на реална опасност той да извърши престъпление. Това за Бургаския окръжен съд „индикира на завишена степен на обществена опасност на неговата личност". „Тези факти сочат на трайно изградени криминални нагласи и специализация в извършването на подобни престъпления. Те са достатъчни за да обосновавават наличие на реална опасност от извършване на престъпление, поради което обществения интерес да се предотврати неправомерно поведение на Калин В. към момента надделява над правилото за зачитане на личната свобода, независимо от презумпцията за невиновност", казва в мотивите си съдебната инстанция. Според въззивната инстанция правилен е изводът на районния съд, че единствено мярка за неотклонение „Задържане под стража" към момента е адекватна и пропорционална на преследваната цел, да му се попречи на върши престъпления и да се укрие. Видно е, че обвиняемият не пребивава на постоянния си адрес и не се грижи за болната си майка, а си е наел квартира в к.к. „Слънчев бряг", в която да пребивава за летния сезон 2022 г.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.

Свързани статии
Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията Бургаският съд наложи най-тежката мярка за двама сръбски каналджии Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Съдът не пожали Кръстьо, който блъсна и ограби мадама в Слънчев бряг Окошариха бургазлия пребил мъж с тръба заради спор за имот Разследването срещу Борисов е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лв. Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Борисов прекара нощта в ГДНП, бил задържан не заради еврофондове, а по сигнал на БОЕЦ
Тагове
сводник арест мярка
Коментари

Още от последните новини