Борисов прекара нощта в ГДНП, бил задържан не заради еврофондове, а по сигнал на БОЕЦ

Борисов прекара нощта в ГДНП, бил задържан не заради еврофондове, а по сигнал на БОЕЦ - E-Burgas.com
Снимка БНТ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е задържан за 24 часа. Той прекара нощта в Главна дирекция "Национална полиция". По-късно предстои да бъде разпитан. В района на ГДНП тази сутрин започнаха да се събират членове и симпатизанти на ГЕРБ, за да изразят възмущението си срещу акцията и да подкрепят лидера си, показа БНТ.

Неговият адвокат Менко Менков заяви късно снощи, че не става въпрос за разследване по еврофондове, а за разследване по сигнал на БОЕЦ, който е подаден в прокуратурата през декември миналата година. По това разследване първи е разпитан премиерът Кирил Петков.

Сред задържаните е и бившият финансов министър Владислав Горанов. Очаква се такива действия да бъдат направени срещу Севдалина Арнаудова.

От ГЕРБ отрекоха да е задържана бившата шефка на бюджетната комисия Менда Стоянова.

Очаква се по-късно през деня да бъдат дадени официални изявления от МВР и прокуратурата дали ще се стигне до обвинения.

Свързани статии
Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Оставиха в ареста популярен сводник по Южното Черноморие Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо
Тагове
борисов арест
Коментари

Още от последните новини