Разследването срещу Борисов е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лв.

Разследването срещу Борисов е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лв. - E-Burgas.com
Снимка Булфото

Полицията си върши работата по закон. Няма унижени хора, няма изтекли кадри от пресцентъра на МВР. Има нормални полицейски действия и арест по законния ред. Разследването е за ощетяване на бюджета с 556 млн. лева. Това заяви в кулоарите на НС финансовият министър Асен Василев по повод ареста на бившия премиер Бойко Борисов. Василев намекна, че това е станало с участието на бившия му колега Владислав Горанов, който според съобщенията на МВР също е арестуван.

„Това е много хубава стъпка. Действа се по сигнала на Васил Божков и доклад на Агенция „Държавна финансова инспекция“ от миналото лято. Тя установи, че има вреда от 556 млн. лева заради бездействие на пряко ръководената от Владислав Горанов Комисия по хазарта. Тези данни бяха изпратени на българската прокуратура, която не предприе никакви действия да се защитят парите на данъкоплатците“, каза вицепремиерът.

Той добави, че за случая е информирана и европейската прокуратура.

Василев не даде подробности защо е бил разпитван премиерът. Добави, че се радва, че макар и късно има действия. Той коментира и гледната точка на ГЕРБ, че са извършени репресии.

„Репресия е когато студентите ги бият зад колоните на Народното събрание. Репресия е когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада. Това е репресия. Снощи имаше ли такива кадри – нямаше, защото полицията си върши работата по закон“, каза Василев.

По думите му това не е акция за отклоняване на вниманието.

„Държавата не може да даде един пирон без подпис от Министерство на финансите, при нас няма заявления за даването на каквото и да било“, уточни още той по повод информацията, че с ареста на Борисов се цели да се отклони общественото внимание от предоставянето на оръжия от България на Украйна.

Асен Василев не изключи да има още арести на хора, участвали във властта, ако има доказателства за престъпления. „Няма репресии, полицията действа по закон, влизаме в Европа“, заключи вицепремиерът.

Свързани статии
Оставиха в ареста популярен сводник по Южното Черноморие Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо Бойко Борисов е призован на разпит от прокуратурата Рашков: ГЕРБ имат информатори в МВР, материалите в прокуратурата за тях потъват Президентът: Справедливостта не е възтържествувала, докато не се произнесе съдът Борисов прекара нощта в ГДНП, бил задържан не заради еврофондове, а по сигнал на БОЕЦ Адв. Екимджиев: Ако МВР действаше стандартно, Борисов можеше вече да е в Дубай или Сърбия Любен Дилов-син: Опитват се да отклонят вниманието от цените на горивата, тока и олиото
Тагове
борисов арест
Коментари

Още от последните новини