Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията

Задържаха под стража поморийски дилър, стар познайник на полицията - E-Burgas.com

Окръжен съд – Бургас задържа под стража Асан М., привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение на наркотични вещества.

Асан М. е обвиняем за това, че в края на миналия месец, около 12.45 ч. в дома си в Поморие, без надлежно разрешително, държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества - метамфетамин, намиращ се в 23 бр. прозрачни полиетиленови самозалепващи се плика и коноп, намиращ се в пластмасово цилиндрично шишенце.

Престъплението, в което Асан М. е обвинен, е наказуемо с „Лишаване от свобода" от две до осем години и с глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева и се явява тежко умишлено престъпление по смисъла на закона.

Обвиняемият Асан М. е безработен. От приложената по досъдебното производство справка за съдимост е видно, че е осъждан многократно, включително за престъпления по чл. 343б, ал. 3 от НК и по чл. 354а, ал. 3, предл. 2, т. 1, предл. 1 от НК, като е търпял наказания „Лишаване от свобода".

Съдът намери, че в случая са налице кумулативните предпоставки, предвидени в закона, за вземане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на обвиняемия, а именно обоснованото предположение за авторството на престъплението, опасността от извършване на престъпление или укриване. Доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност Асан М. да извърши престъпление, с оглед високата степен на обществена опасност на деянието и на дееца. Деятелността по настоящото дело е извършена много скоро след като на 20.09.2021 г. Асан М. е изтърпял наказание „Лишаване от свобода", въпреки което, продължава да извършва деяния от сходен вид. Според съда „изложеното характеризира обвиняемия като личност със завишена степен на обществена опасност, склонна към извършване на подобни/от един вид престъпления". „Липсата на трудова ангажираност и легални доходи е обстоятелство, което също би мотивирало евентуално извършване на престъпление от страна на Асан М. Такава опасност е изводима и от организирания начин на съхранение и разпределение на намерените количества различни наркотични вещества, предмет на обвинението, поради което неминуемо изниква съмнението за целта на дозировките им", казва още в мотивите си Бургаският окръжен съд.

Изтъкнатото от защитата обстоятелство за семейно положение на обвиняемия, обсъдено в светлината на повдигнатото обвинение и в съвкупност с анализираната презумпция за реална опасност от извършване на друго престъпление, както и необходимостта от създаване на гаранции за неговото явяване и участие в наказателното производство, не преодоляват съществуващите рискове и не обосновават налагане на по-лека мярка за неотклонение.

Определението на Окръжен съд – Бургас подлежи на обжалване и протестиране в тридневен срок.

Свързани статии
Съдът остави дилъра Пейчо зад решетките Арестуваха трима гранични полицаи край Малко Търново Хванаха 22-годишен дилър в Айтос Бургаският съд наложи най-тежката мярка за двама сръбски каналджии Съдът безкомпромисен към развратника Милко от "Славейков" Съдът не пожали Кръстьо, който блъсна и ограби мадама в Слънчев бряг 42-годишен криминоген от "Меден рудник'' загази здраво Оставиха в ареста популярен сводник по Южното Черноморие Акция на полицията в домовете на бургаски дилъри Окошариха бургазлия пребил мъж с тръба заради спор за имот
Тагове
дилър мярка арест
Коментари

Още от последните новини