Общината не се отказва от идеята за етажните паркинги, търсят се нови локации

Общината не се отказва от идеята за етажните паркинги, търсят се нови локации - E-Burgas.com

Община Бургас не се е отказала от идеята за изграждането на етажни паркинги, въпреки че досега не срещна одобрението на бургазлии. Това призна зам. кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев по време на общественото обсъждане по проекта за Бюджет 2020. 

Проучване за изграждане на етажни паркинги досега бе направено сред жителите на комплексите "Възраждане" и "Братя Миладинови". Те обаче не харесаха идеята в близост съоръженията да бъдат изградени в близост до дома им. Поради тази причина се търсят нови локации в Бургас, след което ще бъде проведено ново допитване. Приоритетно ще се търсят места в най-проблемните зони за паркиране и най-гъсто населените комплекси на Бургас. Изборът е труден, защото трябва да бъде съобразен с подземната инфраструктура и съседните сгради. 

 

Свързани статии
Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки) Увеличават обхвата на синята зона в Бургас, ето къде ще бъде платено паркиранетоНесебър получи финансиране от 1 млн. лв. за инфраструктура и спортОтпускат средства и за саниране на еднофамилни сгради, кметът Николов с призив към бургазлииПродължава премахването на стари таратайки пред блоковете в БургасБум на ново строителство в областтаСмърт прекратила строителството на новия стадион в Свети ВласПротестиращите в Синеморец: Строи се абсолютно незаконно с толеранса на местната власт МОСВ и ДАНС ще проверяват за незаконно строителство в Синеморец Съдът решава законна ли е "подпорната стена" на Алепу
Тагове
паркинги градоустройство строителство обществено допитване
Коментари

Още от последните новини