Спират строителството на хотела фантом над "Бутамята"

 Спират строителството на хотела фантом над
Снимка pochivka.bg

Строителният контрол е започнал процедура по спирането на строителството на СПА хотел фантом, чието доизграждане бе започнало на първа линия над плаж "Бутамята" в Синеморец. Това обяви служебният министър на околната среда Асен Личев, позовавайки се на информация от директора на ДНСК арх. Влади Калинов.

Преди седмица протестиращи настояха за незабавно спиране на строежите в Синеморец и по крайбрежието на парк "Странджа", припомни БНТ.

До момента са събрани над 11 000 подписа за мораториум върху строежите по Черноморието, които са предадени на служебния екоминистър.

Свързани статии
Хотелиери по морето, приютили украинци, зоват за финансова помощ Хотелиери готови да настаняват украинци при равни условия с държавните бази Два дни до края на програмата за бежанци, хотелиери са под напрежение Призоваха хотелиерите за спокойствие във връзка с бежанците от Украйна Българите спасили сезона по Южното Черноморие, летището със 70% ръст на полетите Бавят плащанията на хотелиерите заради липсващи и грешни данни Протестиращите хотелиери ще получат 80 млн. лева Хотелиери от Южното Черноморие блокираха път, не получили помощи за украинците Министър Проданов изброи осем държави, от които ще очакваме най-много туристи Вицепрезидентът: Правителството прави грешки с настаняването на бежанците, не ни прави чест
Тагове
Синеморец Бутамята хотел строителство
Коментари

Още от последните новини