Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня

Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня - E-Burgas.com
Снимка btvnovinite.bg

Отново багер копае на български плаж. Кой и защо позволи тежка техника да работи на къмпинг Смокиня? Строителните машини поставят така наречените „бетонни пети", които ще бъдат заровени в пясъка. Това е и обяснението на концесионера - те трябва да „бъдат обезопасени и не може да останат просто така на пясъка".

Концесионерът Иван Алексиев първоначално прие да обясни наличието на тежка техника на плажа тази сутрин пред камерата на bTV, но късно снощи фирмата е взела решение да изпрати писмено становище до телевизията. Причината е, че смятат отношението ни за тенденциозно, защото почти всяка седмица получаваме сигнали за строителство на плаж Смокиня и ги проверяваме.

Според концесионера в момента той разполага със всички строителни разрешителни, включително за вишните на спасителите и дървените скари за пътеки по плажа.

Община Созопол съобщават, че „след първоначално представените документи и разглеждането от съответните експерти имаше доста несъответствия, които бяха върнати от главния архитект към съответните податели за тяхното отстраняване и превеждане според изискванията за поставяне на преместваемите съоръжения".

„В продължение са представени съответните документи и разгледани, вследствие на което са издадени определен брой разрешения за поставяне с вчерашна дата и днешна дата за плаж Смокиня-Север, той е един общ плаж Смокините и Каваците, за Каваци-Юг в момента работят по предоставените документи. И като изключителна държавна собственост бреговата ивица, която всъщност е извън урбанизираната територия, там могат да се извършват съответните монтажни дейности по всяко време, стига да не пречат на гражданите и да не са в нарушение на заповедта на забраната за строителство!”, казва зам.-кметът по строителството в Община Созопол Румен Кисьов.

Според Община Созопол няма истинско строителство, а монтажни дейности. Концесионерът пък заяви в разговор по телефона, че това лято обектът, който има разрешение за работа на плажа, няма да бъде изграден, но бързат да обезопасят „бетонните пети", за да разположат шезлонги и чадъри за туристическия сезон.

 

Свързани статии
Спират строежа на хотел над "Бутамята" Щастлива развръзка: Махат скандалната табела от "Смокиня" Министерството за "Смокиня": Никой не може да прави забрани на свободната зона! ВАП: Разрешението на строежа на Алепу е нищожно Призрачни бетонни скелети загрозяват Черноморието, а строежите продължават Спират строителството на хотела фантом над "Бутамята" Община Созопол: Преместваемите обекти на „Смокините“ са в концесията и са одобрени от държавата Антикорупционният фонд със сигнал до Комитова заради строеж на "Смокиня" Служебният екоминистър: Искам да съборя строежа на Алепу, но нямам правомощия Строителната забрана в Созопол е в сила, общината напомня и за довършителните работи
Тагове
смокиня строителство община созопол монтаж строеж
Коментари

Още от последните новини