Асен Личев отхвърли искане за спиране на строителството в имот в Синеморец

Асен Личев отхвърли искане за спиране на строителството в имот в Синеморец - E-Burgas.com

Министърът на околната среда и водите Асен Личев отхвърли искането на Тома Белев, председател на УС на Асоциацията на парковете в България, за налагане на принудителна административна мярка (ПАМ) за спиране на строителството в имот в землище Синеморец, Царево.

Инвестиционното предложение е за вилна, двуетажна сграда, предназначена за собствени нужди, като отпадъчните води ще се заустват във водоплътна изгребна яма. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

Мотивите на МОСВ са, че посоченият имот попада в зона, отредена за урбанизирана територия (вилна зона), съгласно действащия устройствен план на Община Царево.

Промяната на предназначението на имота от земеделска земя за неземеделски нужди е извършена по реда на Закона за опазване на земеделските земи, а инвестиционното предложение е съгласувано след проверка за допустимостта му спрямо режимите на Природен парк "Странджа", въведени със Закона за защитените територии и заповедта за обявяването на парка, уточняват още от ведомството.

В писмото на министъра е посочено, че в конкретния случай не са налице правни основания за налагането на ПАМ на основание на Закона за опазване на околната среда, Закона за биологичното разнообразие и Закона за защитените територии.

Свързани статии
Бургас започва война с гларусите Строителната асоциация: Материали има, проблем е покачването на цените Бургазлии върнаха 161 тона отпадъци за рециклиране в мобилните центрове на общината Странджа олекна с няколко тона боклук след намесата на доброволците от "За Земята" Прекратиха договора за изработване на общия устройствен план на Царево Бургас и Варшава се обединяват около идеята за по-чист въздух Роботи ловят плаващи отпадъци в три бургаски пристанища 3 млрд. лева от Плана за възстановяване и устойчивост ще са в строителния сектор Обявиха ключови проекти в Царево за обекти от регионално значение Гората.бг подарява 15 хил. дръвчета в Бургас тази събота
Тагове
екология Царево строителство
Коментари

Още от последните новини