Намаляват приходите от строителство в област Бургас

Намаляват приходите от строителство в област Бургас - E-Burgas.com

По окончателни данни на Националния статистически институт през 2020 г. приходите от дейността на строителните предприятия в област Бургас са 916.1 млн. лв., като спрямо 2019 г. намаляват със 7.5%.

Приходите от ново строителство и подобрения са в размер на 837.6 млн. лв., а от поддържане и текущ ремонт - 78.5 млн. лева. Относителният дял на приходите за поддържане и текущ ремонт на жилищните сгради е 40.8%, а на нежилищните сгради - 59.2%.

Приходите от сградно строителство са 590.5 млн. лв., или с 9.7% по-малко спрямо 2019 година. При жилищното строителство е отчетен спад с 12.4%, а при нежилищното строителство - с 6.0%. Относителният дял на приходите от строителство на жилищни сгради е 56.8%, а от строителство на нежилищни сгради - 43.2% от общите приходи от сградно строителство.

В област Бургас приходите от гражданско строителство са 325.6 млн. лв., или с 3.2% по-малко спрямо 2019 година. С най-голям относителен дял по видове приходи от гражданско строителство е „Други приходи“ - 55.8%, следван от „Транспортна инфраструктура - пътища, самолетни писти, тунели, мостове“ - 28.3%.

Свързани статии
Строителната асоциация: Материали има, проблем е покачването на цените 3 млрд. лева от Плана за възстановяване и устойчивост ще са в строителния сектор Българите купуват по 637 жилища на ден Асен Личев отхвърли искане за спиране на строителството в имот в Синеморец ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в местността Алепу е нищожно Спират строителството на хотела фантом над "Бутамята" Община Созопол: Не строеж, а монтаж се извършва на Смокиня Строителната забрана в Созопол е в сила, общината напомня и за довършителните работи Министър Комитова, МРРБ: Най-лошото и най-скъпото строителство е незавършеното Напредва изграждането на Северния обход на Бургас, вижте откъде ще минава трасето (снимки)
Тагове
строителство
Коментари

Още от последните новини