Нов социален център в Малко Търново, ГЕРБ предлагат още 400 услуги за хора в нужда

Нов социален център в Малко Търново, ГЕРБ предлагат още 400 услуги за хора в нужда - E-Burgas.com

Изграденият социален център показва как средствата по програмите достигат до населените места в България. Малко Търново винаги активно кандидатства с добри проекти, които с подкрепата на правителството са факт. Програмата ни за следващ мандат е с фокус върху социалната политика и услуги, ще надграждаме постигнатото.

Това коментираха кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Галя Желязкова и Румен Желев в странджанската община, където отвори врати нов социален център. В него ще полагат специализирани грижи за 15 души с увреждания. Проектът е финансиран със средства от Европейския фонд за регионално развитие и със средства от държавния бюджет.

Заедно с кмета на общината Илиян Янчев Желязкова и Желев видяха на място, че базата отговаря на всички европейски стандарти.

„Ще работим за пълна промяна и в системата за социално подпомагане. Ще създадем Кодекс за социална закрила, с по-фокусирано подпомагането на почти 350 хил. семейства всеки месец. Социалните помощи  трябва да са обвързани повече с пазара на труда. Предвиждаме да бъдат създадени над 400 услуги за около 15 хил. възрастни и хора с увреждания“, допълни Желязкова.  

Кандидатите за народни представители разговаряха с жителите на Малко Търново на открита приемна в центъра на града. Сред въпросите бяха заложения ръст на заплати и пенсии, програмата за саниране на еднофамилни сгради, както и разширяване на обхвата на социалните услуги.

Галерия
Свързани статии
Любен Дилов-син: Статутът на рибарското селище „Ченгене скеле“ ще е мой приоритет в парламента"Изправи се! Мутри вън!" и "Има такъв народ" разговаряли и налучквали идеиНинова се запъна: Няма да подавам оставкаДПС дръпна на "Демократична България" в борбата за втори мандат от БургасЗападни медии: Борисов спечели, но трудно ще сформира правителство Над 150 хил. души гласуваха в област Бургас до 17:00 часаБългарите в Лондон чакат с часове пред избирателните секцииБургас засега проспива изборите, най-активни са в Приморско, Царево и СозополБойко Борисов гласува и изчисли, че изборите ще струват 150 млн. лв. (видео)България избира парламент, 6895 кандидати се борят за 240 депутатски банки
Тагове
избори 2021
Коментари

Още от последните новини