Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга

Христо Иванов: Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, а на нечия друга - E-Burgas.com

Според него проектокабинета на ИТН оставя "съмнения за задкулисие, свързано със Сарая"

Идеята за кабинет, предложена от Слави Трифонов, оставя "съмнения за задкулисие, свързано със Сарая". Това коментира пред "Свободна Европа" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. По думите му е напълно "очевидно, че хората нито протестираха, нито гласуваха за подобен подход".

"Очевидно Слави Трифонов не разчита на наша подкрепа, изглежда, че разчита на нечия друга", каза Иванов. Той добави, че коалицията му е поела ангажимент пред избирателите си да работи за управление на дълбока промяна.

В 46-ия парламент "Демократична България" ще опита да търси обединение около идеите си, подчерта Иванов.

Когато се свика парламентът, ще инициираме разговори за формиране на мнозинство около реформа на съдебната система, отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор, лустрацията и твърдата ни решимост влиянието на ДПС върху управлението на България да бъде прекъснато, коментира още Иванов.

Той допълни, че тези приоритети съвсем очевидно изключват връщане на формулата НДСВ и Тройната коалиция на власт.

Свързани статии
Ивайло Мирчев: Време е да им кажем "довиждане" на ГЕРБ в големите градове Христо Иванов: Приемането на еврото гарантира забогатяване на страната Още депутати може да напуснат Слави Трифонов Слави Трифонов няма да подкрепи кабинет с премиер Петков или Василев Тошко Йорданов: При Кирил Петков и при Бойко Борисов доминира Азът По-голямата част от българите приемат решението на Слави Трифонов като изнудване Проф. Радулов: Тошко Йорданов ни каза, че сме нищо, защото хората гласували за Слави, а не за нас Слави Трифонов: Нямам нищо общо с Ахмед Доган и не съм го виждал от много години Слави Трифонов призна, че ИТН ще подкрепи ПП Ивайло Мирчев също хвърли оставка
Тагове
Демократична България Христо Иванов Избори 2021 Слави Трифонов Има такъв народ
Коментари

Още от последните новини