Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави

Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави  - E-Burgas.com

 

"Колкото сериозно и отговорно беше представено това правителство, толкова отговорно и сериозно беше и прибрано. Това е първото правителство в историята, което подаде оставка преди да е избрано". Това посочиха в своя позиция от партия ГЕРБ по повод предложения преди дни от Слави Трифонов и "Има такъв народ" (ИТН) проектокабинет и решението днес на ИТН да оттегли номинацията на Николай Василев за премиер. 

"Върху него се изля огромна помия", аргументира Трифонов решението си чрез пост във Фейсбук.

"Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината", обясни още лидерът на ИТН.

И продължи: "Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество".

Слави Трифонов заяви, че съвсем скоро ще предложи нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

Свързани статии
Радев призова Борисов да се кандидатира за президент Кои са най-богатите политици у нас? Борисов в Бургас: След 10 години около Северния обход ще има нови квартали ГЕРБ-СДС представиха проектокабинета си, почти няма промени Слави през 2015 година: Не ви ли изглежда нелепо да вляза в политиката? (видео) След седем дни става ясно дали "Демократична България" ще подкрепи кабинет на ИТН Без изненада: ГЕРБ обяви, че няма да подкрепи ИТН Ново напрежение: Христо Иванов обвини Слави Трифонов в лъжа "Рептилът" Слави Трифонов се ядоса на боклуците, които пишат в интернет и написа пост във Фейсбук ИТН: Новият кабинет ще го обявим като му дойде времето
Тагове
ГЕРБ Избори 2021 Бойко Борисов Слави Трифонов Николай Василев
Коментари

Още от последните новини