Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави

Играта продължава: ГЕРБ с мигновена контраатака срещу хода на Слави  - E-Burgas.com

 

"Колкото сериозно и отговорно беше представено това правителство, толкова отговорно и сериозно беше и прибрано. Това е първото правителство в историята, което подаде оставка преди да е избрано". Това посочиха в своя позиция от партия ГЕРБ по повод предложения преди дни от Слави Трифонов и "Има такъв народ" (ИТН) проектокабинет и решението днес на ИТН да оттегли номинацията на Николай Василев за премиер. 

"Върху него се изля огромна помия", аргументира Трифонов решението си чрез пост във Фейсбук.

"Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях. Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината", обясни още лидерът на ИТН.

И продължи: "Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество".

Слави Трифонов заяви, че съвсем скоро ще предложи нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

Свързани статии
Бойко Борисов: ГЕРБ ще предложи експертно правителство Бойко Борисов: Народът избра 67%а проатлантически партии, предлагаме преговори с всички Бойко в Бургас: Ако бяхме ние Северният обход щеше да е готов преди осем месеца (Видео) Осъдиха Бойко Борисов да плати 5000 лева за клевета Борисов: Радев много ме обиди като ме сравни с Кирил Петков Още депутати може да напуснат Слави Трифонов Слави Трифонов няма да подкрепи кабинет с премиер Петков или Василев По-голямата част от българите приемат решението на Слави Трифонов като изнудване Проф. Радулов: Тошко Йорданов ни каза, че сме нищо, защото хората гласували за Слави, а не за нас Слави Трифонов: Нямам нищо общо с Ахмед Доган и не съм го виждал от много години
Тагове
ГЕРБ Избори 2021 Бойко Борисов Слави Трифонов Николай Василев
Коментари

Още от последните новини