БСП няма да подкрепи кабинета на ИТН, искат да правят свой

БСП няма да подкрепи кабинета на ИТН, искат да правят свой - E-Burgas.com
Снимка БНТ

"Ако третият мандат ни бъде връчен от президента Радев, няма да го връщаме веднага." заяви Корнелия Нинова

БСП няма да подкрепят правителството, предложено от "Има такъв народ", заяви лидерът на партията Корнелия Нинова на брифинг пред медиите, цитирана от БНТ.

БСП ще се опита да състави правителство, ако получи третия мандат, каза още тя.

"Няма да подкрепим предложеното правителство и мерките за действие от г-н Трифонов", подчерта Корнелия Нинова.

Според Нинова през последните години партията има четири основни цели в политиката си, които преследват. Сред тях са промяна на модела на управление, връщане на държавността в българските институции, социалната политика и гарантиране сигурността, и стабилността на България. По думите ѝ предложението на "Има такъв народ" не изпълнява нито една от тези цели.

"Господин Трифонов нанася тежък удар върху парламентаризма с начина, по който поднася своето предложение. Без диалог, вместо от джипката от Фейсбук. Ние не сме се борели толкова години, за да заменим един авторитарен модел с друг", заяви лидерът на БСП.

Нинова съобщи, че ще се свика Национален съвет на БСП, заедно с коалиционните партньори и заяви, че ако третият мандат бъде връчен на БСП те ще се опитат да предложат кабинет.

"Ако третият мандат ни бъде връчен от президента Радев, няма да го връщаме веднага. Ще започнем открити прозрачни пред всички вас разговори с други партии, ще поставим национални приоритети на масата и ще опитаме да предложим кабинет", коментира Нинова.

На трети избори да се ходи сега би било огромно изпитание за българските граждани. Ние искаме чрез този трети опит да гарантираме сигурност за хората и стабилност за България, допълни тя.

На въпрос на БНТ, ако БСП получи третия мандат, кои са възможните партньори за съставяне на правителство, Нинова заяви, че тези отговори ще станат ясни след заседанието на НС на партията.

Днес просто заявяваме, че ако третият мандат дойде при нас, няма да го връщаме, категорична е Нинова.

Част от проблемите в ЦИК през целия процес бяха създавани от представителите на ГЕРБ, най-вече през машинното гласуване. Така че изглежда малко арогантно да искат оставката на ЦИК точно по този въпрос, коментира Нинова.

Свързани статии
БСП гр.Средец номинира Йона Чобанова за кмет за местните избори през 2023г. Нинова: Прокуратурата ме вика на разпит, очаквам да ме отведат принудително (видео) В БСП пак ще се опитат да бутнат Нинова Още депутати може да напуснат Слави Трифонов Слави Трифонов няма да подкрепи кабинет с премиер Петков или Василев Тошко Йорданов: При Кирил Петков и при Бойко Борисов доминира Азът По-голямата част от българите приемат решението на Слави Трифонов като изнудване Проф. Радулов: Тошко Йорданов ни каза, че сме нищо, защото хората гласували за Слави, а не за нас Слави Трифонов: Нямам нищо общо с Ахмед Доган и не съм го виждал от много години Министърът на туризма: От БСП сме против пълната депутинизация
Тагове
БСП Избори 2021 Корнелия Нинова Има такъв народ Слави Трифонов
Коментари

Още от последните новини

Спорт
БСП няма да подкрепи кабинета на ИТН, искат да правят свой - E-Burgas.com

Регата 24 Май