ГЕРБ все пак взе битката за област Бургас, ДПС изпревари БСП

ГЕРБ все пак взе битката за област Бургас, ДПС изпревари БСП - E-Burgas.com

"Демократична България" се срина до пето място заради слаби резултати в малките общини

Коалицията ГЕРБ-СДС все пак успя да спечели изборите в Бургас, след няколко пъти снощи си разменяха първото място с ПП "Има такъв народ". Това показват данните при 100% обработени протоколи в област Бургас. 

От ГЕРБ успяха да съберат 23,72% (36 120 гласа) срещу 22,16% (33 749 гласа) за "Има такъв народ". 

На трето място се нарежда ДПС с 13,49% (20 535 гласа), следвана от БСП с 12,52%. (19 070 гласа). "Демократична България" (16 233 гласа), която дълго време беше на трето място се срива до пето с 10,66%. Коалицията се представи много силно в град Бургас, но резултатът й отново бе слаб в малките общини.

Над чертата е и коалицията "Изправи се! Мутри вън" (9044 гласа), която получава 5,94% подкрепа. 

В областта е имало и много силен преференциален вот за няколко от кандидат-депутатите. Шампион е Димитър Найденов от "Демократична България", който получава подкрепа от 2510 гласа и измества водача  Ивайло Мирчев, който е с 1571 гласа. 

В БСП пък Тодор Байчев взима 1716 и изпреварва проф. Юлия Йоргова. Резултатите обаче показват, че социалистите все повече разчитат на преференции, които доскоро бяха непознати за привържениците на партията. 

Свързани статии
Слави Трифонов няма да подкрепи кабинет с премиер Петков или Василев Тошко Йорданов: При Кирил Петков и при Бойко Борисов доминира Азът По-голямата част от българите приемат решението на Слави Трифонов като изнудване Проф. Радулов: Тошко Йорданов ни каза, че сме нищо, защото хората гласували за Слави, а не за нас Слави Трифонов: Нямам нищо общо с Ахмед Доган и не съм го виждал от много години Борисов: Вече нямаме никакви амбиции да се вкарваме в каквото и да е управление Борисов сърдит: На този обран бостан няма да се връщам Министърът на туризма: От БСП сме против пълната депутинизация ГЕРБ поиска оставката на правителството Борисов: Разкараха ме като панаирджийска мечка, треперих да не ми подхвърлят нещо
Тагове
Избори 2021 ГЕРБ Има такъв народ Демократична България ДПС БСП Димитър Найденов
Коментари

Още от последните новини