ГЕРБ все пак взе битката за област Бургас, ДПС изпревари БСП

ГЕРБ все пак взе битката за област Бургас, ДПС изпревари БСП - E-Burgas.com

"Демократична България" се срина до пето място заради слаби резултати в малките общини

Коалицията ГЕРБ-СДС все пак успя да спечели изборите в Бургас, след няколко пъти снощи си разменяха първото място с ПП "Има такъв народ". Това показват данните при 100% обработени протоколи в област Бургас. 

От ГЕРБ успяха да съберат 23,72% (36 120 гласа) срещу 22,16% (33 749 гласа) за "Има такъв народ". 

На трето място се нарежда ДПС с 13,49% (20 535 гласа), следвана от БСП с 12,52%. (19 070 гласа). "Демократична България" (16 233 гласа), която дълго време беше на трето място се срива до пето с 10,66%. Коалицията се представи много силно в град Бургас, но резултатът й отново бе слаб в малките общини.

Над чертата е и коалицията "Изправи се! Мутри вън" (9044 гласа), която получава 5,94% подкрепа. 

В областта е имало и много силен преференциален вот за няколко от кандидат-депутатите. Шампион е Димитър Найденов от "Демократична България", който получава подкрепа от 2510 гласа и измества водача  Ивайло Мирчев, който е с 1571 гласа. 

В БСП пък Тодор Байчев взима 1716 и изпреварва проф. Юлия Йоргова. Резултатите обаче показват, че социалистите все повече разчитат на преференции, които доскоро бяха непознати за привържениците на партията. 

Свързани статии
Борисов: При лошия Бойко плащахте 70 лв. за ток цели десет години Лозан Панов: ДПС играе на изборите с двама, трима играчи Мустафа Карадайъ ще е кандидат за президент от ДПС "Демократична България" твърдо застава зад Лозан Панов за президент Проф. Герджиков: Не съм партиен кандидат, очаквам подкрепата на всички граждани Петър Кънев отново ще води листата на БСП в Бургас "Демократична България": Дайте ни мандата, за да гарантираме дълбока промяна в страната СУ заключи: Петър Илиев е плагиатствал Радев призова Борисов да се кандидатира за президент Депутат от ДПС: По Южното Черноморие има хиляди постройки без документация, Росенец е политически PR
Тагове
Избори 2021 ГЕРБ Има такъв народ Демократична България ДПС БСП Димитър Найденов
Коментари

Още от последните новини