Комитова осигури 9 млн лв. за протестиращите работници

Комитова осигури 9 млн лв. за протестиращите работници - E-Burgas.com

9 милиона лева до края на седмицата ще бъдат платени на “Автомагистрали - Черно море”. Средствата ще бъдат преведени към фирмата от бюджета на Агенция ”Пътна инфраструктура”. Това стана ясно на фона на поредния протест на шуменската фирма, чиито служители все още не са получили парите си за извършения на АМ “Тракия” ремонт.

За дължимите плащания за ремонта на магистралата ще бъде направено споразумение между АПИ и "Автомагистрали" ЕАД с последващи тристранни споразумения между двете държавни структури и всяка от двете фирми с конкретни ангажименти и срокове.

Вчера служебният министър на регионалното развитие Виолета Комитова заяви пред работниците, че разбира проблемите им, но пари няма. Средства обаче се намериха, а за това стана ясно след среща между заинтересованите страни. 

Зам.-министър Валентин Граматиков е обяснил, че се търси начин плащането да се случва, но в министерството се натъкват на документи, които го ограничават, въпреки че парите са осигурени. Министър Комитова отново заяви, че се натъкват на "каша" с документацията. "Имаме много такива договори, които са необезпечени финансово. Предишното правителство е възложило много работа за над 1 милиард лв., въпреки че е имало 382 млн. лв. за 2021 г., които са изхарчени до 30 април.

"Вярно е, че това е малка част от всичко, което се дължи за вашия труд, за който, като граждани на България, сме ви благодарни. Търсим начин плащането да се случва, но се натъкваме на документи, които го ограничават, макар парите да са осигурени. Има различни начини да излезем от тази ситуация. Освен деветте милиона лева до края на седмицата, ще намерим и други пари, които също ще се разплащат в кратки срокове", обяви Граматиков пред протестиращите след срещата.

Свързани статии
Комитова: "Струма" е обикновен междуградски път, не е магистрала Комитова: Има странни обстоятелства в катастрофата на АМ "Струма" Комитова с призив към архитектите: Не отивайте в чужбина, може да се изявявате тук цял живот Ресторантьори стискат зъби, още не са започнали с уволненията заради мерките (Снимки) Предлагат бюджет от 1,5 млрд. лв. за ремонт и строителство на пътища за 2022 Отново над 4 800 новозаразени, протестите срещу мерките продължават Бившият шеф на "Автомагистрали": Има гаранции за ремонта на "Тракия" Комитова: Ремонтът на "Тракия" е направен като текущ и при повреда е без гаранция Край на протестите? Държавата и пътния бранш се разбраха УМБАЛ-Бургас определи протеста на медиците като политически
Тагове
протест фирми Комитова
Коментари

Още от последните новини