Колумбия задържа кокаин за 75 млн. долара, бил предназначен за България (видео)

Колумбия задържа кокаин за 75 млн. долара, бил предназначен за България (видео) - E-Burgas.com

Колумбийската служба за борба с наркотрафика задържа един тон кокаин, който е бил предназначен за България, съобщи "Дарик".

Наркотикът е открит при рутинна проверка на пристанището в Буенавентура. Кокаинът е бил укрит в контейнер, който е превозвал кожени дрехи. Контейнерът е трябвало да бъде натоварен на кораб от пристанището в града. Крайната дестинация на кораба е била България, уточниха от службата за борба с наркотрафика и поясниха, че кокаинът е открит с помощта на специално обучени кучета.

Той е бил пакетиран в пластмасови фолиа. Според предварителното разследване кокаинът е бил предназначен за западния пазар. От България той е трябвало да бъде пласиран в Италия, Франция и Германия. Стойността на наркотика на черния пазар може да достигне до 75 млн. долара.

Буенавенту̀ра се намира в западната част на Колумбия в залива Чоко на Тихи океан. Градът е административен център на област Вале дел Каука. От пристанището се изнася основно кафе, кожи, злато, платина, захар и дървен материал.

Свързани статии
Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Заместникът на Гешев: С МВР спряхме над 200 хил. дози наркотици, предназначени за нашите деца 21-годишна бургазлийка се надруса и подкара кола, хванаха я край ''Меден рудник'' Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Предрусал молдовец с Ауди, вилня в бургаска автокъща Полицаи в Бургаско с положителни проби за наркотици и алкохол, били от лекарства Готвач на пико от "Меден рудник" бе прекъснат от полицията по време на готвене Спипаха поредния надрусан шофьор в Бургас, ето какво откриха в дома му (Снимки) Задържаха трима турци за пренос на наркотици през границата 42-годишен криминоген от "Меден рудник'' загази здраво
Тагове
наркотици
Коментари

Още от последните новини