Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео)

Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура - Бургас внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на С.С. Той е обвинен за това, че е направил опит контрабандно да пренесе през границата на страната 18.412 килограма аналози на наркотични вещества. Опитът е останал недовършен, поради независещи от  волята на дееца причини. Престъплението е осъществено на 29.01.2023 г. на ГКПП „Малко Търново“, обл. Бургас. То е квалифицирано по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Установено е, че опитът за контрабанда е извършен с лек автомобил, който е бил управляван от обвиняемото лице.  Той е трябвало да премие от България в Турция. Химичните аналози на наркотични вещества са установени благодарение на отличните действия на митническите служители, извършили проверка на превозното средство. Те са били разпределени в 19 пакета. 8 от тях са били укрити в резервната гума, а останалите 11 в задната седалка на автомобила. Общата стойност на откритите вещества възлиза на 589 195 лв. по цени на съдопроизводството.

Предстои Окръжен съд - Бургас да насрочи  начален час на заседанието си, което ще бъде проведено през днешния ден.   

Галерия
Свързани статии
Най-много контрабанда е пресечена на ГКПП „Капитан Андреево” Митничарите от МП "Капитан Андреево" заловили над 27 млн. контрабандни лева през 2022 Заместникът на Гешев: С МВР спряхме над 200 хил. дози наркотици, предназначени за нашите деца 21-годишна бургазлийка се надруса и подкара кола, хванаха я край ''Меден рудник'' Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Предрусал молдовец с Ауди, вилня в бургаска автокъща Контрабандна валута над 1 млн. лева откриха митничари на "Капитан Андреево" (Снимки) Полицаи в Бургаско с положителни проби за наркотици и алкохол, били от лекарства Готвач на пико от "Меден рудник" бе прекъснат от полицията по време на готвене Нов удар на "Капитан Андреево": Митничари откриха 430 000 лв. валута, скрита в два тира
Тагове
наркотици контрабанда гкпп
Коментари

Още от последните новини