Полицаи в Бургаско с положителни проби за наркотици и алкохол, били от лекарства

Полицаи в Бургаско с положителни проби за наркотици и алкохол, били от лекарства - E-Burgas.com

Вече има служители на реда, които са дали положителен резултат при тестването за наркотици. Това обаче се дължало на лекарства, които приемат. Това обяви Генади Тенев, зам.-председател на Управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите на работещите в МВР (СФСМВР), информира NOVA.

Тестването на полицаите за алкохол и дрога вече започна по места. В Бургаско проверките стартираха от вчера в различни полицейски управления.

Генади Тенев увери, че федерацията подкрепя тестването на униформените, но не одобрява начина, по който това се прави. "Има доста обезпокояващи неща, да не кажем и незаконосъобразни", смята той. По думите на Тенев тестовете, с които се взимат проби, са същите, с които полицаите проверяват и шофьорите, а те често давали неверни резултати. 

"Първо ще излезе фактът, че в МВР се използват лекарства за успокояване, което от години нашата организация е правила два пъти изследване и сме го подчертавали - от високия стрес и натоварване, но това се крие от МВР. Сега ще излязат и тези резултати от тестовете", категоричен е Тенев. Той подчерта, че практиката през годините показвала, че въпросните тестове не показват реални резултати.

Миналата седмица бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов настоя държавата да отделя необходимите средства, за да бъдат тествани служителите на МВР и да е спокойно обществото, че има адекватни мерки за самоконтрол в системата. Визирана бе поредицата от случаи на заловени пияни и дрогирани служители на реда зад волана.

Свързани статии
Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Хванаха полицай с 1,6 промила алкохол в кръвта по време на дежурство Бургаски полицаи дариха 1 480 лв. на семейството на загинал свой колега от Пазарджик Заместникът на Гешев: С МВР спряхме над 200 хил. дози наркотици, предназначени за нашите деца 21-годишна бургазлийка се надруса и подкара кола, хванаха я край ''Меден рудник'' Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна Предрусал молдовец с Ауди, вилня в бургаска автокъща Готвач на пико от "Меден рудник" бе прекъснат от полицията по време на готвене Загиналите полицаи са с общ 25-годишен стаж в МВР Тапа от автомобили между Поморие и Бургас, издирват избягалия каналджия (Видео)
Тагове
полицаи наркотици
Коментари

Още от последните новини