Започна акция "Бяло" срещу наркодилърите в цялата страна

Започна акция

МВР провежда операция “Бяло“ на територията на цялата страната, която е насочена срещу разпространителите на наркотици. “Бяло“ или “бело“ често се използва на улицата като нарицателно за кокаина, пише сайтът Mediapool.bg.

Акцията е по разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, а прокурори и полицаи в цялата страна са започнали претърсвания по домовете на заподозрени в сряда през нощта.

Официална информация за акцията от МВР и прокуратурата все още няма.

Както всички останали масирани акции на полицията и при тази се претърсват домовете на вече известни на МВР имена от криминалния контингент, които са били обект на предишни разследвания за разпространение на дрога.

Явната целта е да се ограничи пласиране на дрога по време на празниците. Откакто правителството на Бойко Борисов падна от власт, главният прокурор Иван Гешев започна да говори за огромно увеличение на престъпността, което обаче не се подкрепя от наличните данни.

През последната година трайно се увеличаха случаите на шофьори, които са хванати да управляват автомобилите си след употреба на дрога, но това се дължи основно на увеличения брой тестове, които МВР прави.

Свързани статии
Контрабандист опита да пренесе 20 кг наркотици през границата (Видео) Ченгета нахлуха в Кумлука, задържани са няколко лица Акция в столицата срещу компания за криптовалута Заместникът на Гешев: С МВР спряхме над 200 хил. дози наркотици, предназначени за нашите деца 21-годишна бургазлийка се надруса и подкара кола, хванаха я край ''Меден рудник'' Стотици актове при поредната акция за пияни и дрогирани на пътя Предрусал молдовец с Ауди, вилня в бургаска автокъща Полицаи в Бургаско с положителни проби за наркотици и алкохол, били от лекарства Поредна мащабна акция срещу нарушителите на пътя Готвач на пико от "Меден рудник" бе прекъснат от полицията по време на готвене
Тагове
акция наркотици
Коментари

Още от последните новини

Спорт
Започна акция

Регата 24 Май