Искате ли подземен паркинг под градинката на хотел "България"? (анкета)

Искате ли подземен паркинг под градинката на хотел

Анкетата е заключена, поради опит за манипулация!

 

Подземен паркинг в центъра на Бургас планира да строи новият собственик на хотел "България". Инвестиционното намерение е представено пред общинската администрация, а вчера с него се запознаха и бургазлии. 

В публикуваната от община Бургас статия се споменава, че изграждането на нов паркинг ще бъде за сметка на инвеститора, който също така ще облагороди околното пространство. "По този начин могат да бъдат задоволени актуални обществени потребности без влагане на публичен финансов ресурс." пише още в прессъобщението на общината. 

В статията не се споменава колко време ще отнеме реализацията на проекта, нито каква част от градинката пред хотела ще бъде разкопана и съответно облагородена. Не са показани и цялостни визуализации, а само отделни детайли от евентуалната бъдеща визия на пространството. Очаква се повече подробности да бъдат съобщение на предстоящото обществено обсъждане на проекта, което ще се проведе онлайн в петък от 11:00 часа. 

През последните 24 часа в социалните мрежи се появиха множество коментари от страна на бургазлии по темата, повечето от които негативни. На първо място хората недоумяват защо се дават едва три дни предизвестие и защо обсъждането ще се проведе онлайн, въпреки че в Културен дом на нефтохимика например за този месец има планирани няколко представления с публика. Повечето бургазлии също така не са съгласни центърът на Бургас да бъде разкопан за неопределен срок от време за проект със спорна обществена стойност. Новият паркинг също така би генерирал още повече трафик в и без това натоварената централна градска част, смята мнозинството от бургазлии.  Притеснения има и относно растителността, тъй като в градинката растат няколко големи дървета, които вероятно ще трябва да бъдат отсечени и заменени с по-ниска растителност. 

Въпреки техническите затруднения, се очаква голям брой хора да се включат в утрешното обществено обсъждане, където да изкажат мнението си по въпроса. От e-Burgas решихме да направим наше паралелно проучване относно нагласите на бургазлии, като пуснем анкета в сайта, в която да преброим гласовете "за" и "против" проекта. Резултатите ще бъдат оповестени след седмица. 

Самото обсъждане ще се проведе този петък от 11:00 ч. Ако желаещите да участват са много, ще бъде направена втора сесия от 12:00 ч. Организаторът има ангажимент да разпрати линкове към платформата, където ще се проведе онлайн обсъждането. 

За участие можете да се запишете след заявка на следния мейл: [email protected]. За запитвания по телефона - 0884 195 455, Таня Урумова.

 

Анкета
Свързани статии
Ден след гласуването на бюджета: Започна реализирането му в "Изгрев" и "Славейков" (Снимки) Увеличават обхвата на синята зона в Бургас, ето къде ще бъде платено паркирането Разширяват с още 100 паркоместа нов паркинг в "Изгрев" Общинският съвет в Бургас се обяви срещу фалшивите новини Георги Дракалиев: Фалшива новина е, че община Бургас се готви да разреши разрушаването на част от историческия център Тръгна и онлайн подписка против подземния паркинг до хотел "България" Ето причините, които накараха бургазлии да организират подписка срещу нов паркинг Бургаската общественост ще проведе ново обсъждане за скандалния казус с паркинга Атакуваха с фалшиви гласове анкетата на e-Burgas за подземния паркинг до хотел „България“ Димитър Найденов: Канят се да разрушат част от историческия център на Бургас
Тагове
подземен паркинг паркинг хотел българия
Коментари

Още от последните новини