Инкасаторите от ВиК Бургас спират с посещенията по домовете

Инкасаторите от ВиК Бургас спират с посещенията по домовете  - E-Burgas.com

Във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 (корона вирус) на територията на България и предприетите от Правителството мерки за защита от вируса „ВиК“ ЕАД, гр. Бургас, с цел повишаване на грижите по опазването на здравето на клиентите и служителите на дружеството, временно променя дейността си, както следва:

1. Преустановява се обхода на инкасатори по домовете за визуален отчет. Призоваваме всички потребители на водоснабдителни и канализационни услуги, на които не са монтирани измервателни уреди (водомери) за дистанционен отчет да предоставят показанията чрез самоотчет след регистрация на сайта www.vik-burgas.com или чрез изпращане по имейл на [email protected]. На абонатите, които не изпратят самоотчет ще се начисляват служебни количества съгласно чл. 35, ал. 2 от Наредба 4/2004г. на МРРБ – на база средно месечна консумация от предходен период.
2. Преустановява се приема на граждани в сградите на дружеството. Приемните центрове и касови салони на територията обслужвана от водоснабдителното дружество няма да работят с клиенти. Молим абонатите си да използват един от следните начини за подаване на документи, като имат предвид, че административните срокове няма да бъдат спазвани:

– онлайн услугите за подаване на заявления чрез използване квалифициран електронен подпис https://www.vik-burgas.com/page/90-E-Uslugi
– сканирани подписани по имейл на [email protected]
– изпратени по пощата, или доставени с куриер на адрес: гр. Бургас, кв. „Победа”, ул. „Ген. Владимир Вазов” № 3
3. Преустановява се провеждането на приемен ден на ръководството на „ВиК“ ЕАД, гр. Бургас.

Предвидените мерки са временни и ще бъдат в сила до овладяване на ситуацията в страната.

Коментари

Още от последните новини