И Поморие отмени хвърлянето на кръста

И Поморие отмени хвърлянето на кръста - E-Burgas.com

Тази година, поради епидемичната обстановка, на Богоявление (Йордановден) традиционното литийно шествие и ритуалът по хвърляне на Светия кръст в морските води на Поморие няма да бъдат проведени, съобщават от администрацията. Вчера и община Созопол съобщи, че отпада отбелязването на мероприятието.

В 8.30 ч., във всички храмове в общината ще бъде отслужена Света литургия и Велик водосвет.

"Молим миряните, които ще присъстват на службите да спазват всички противоепидемични мерки", призовават от община Поморие.

Свързани статии
Народни методи за намаляване на болките в кръста Поморие ще се поклони пред героите, дали живота си за Освобождението на Анхиало Кметът на Поморие поиска от държавата достъп до договора с летище Бургас Туристическият бранш подкрепя община Поморие в казуса с летище Бургас Изграждането на нов паркинг е сред приоритетите в Поморие за първите три месеца Поморийци засадиха 35 дръвчета в кв. "Свети Георги" 17-годишен спортист от Руската гимназия спаси кръста в Бургас (Снимки) Кметът на Поморие Иван Алексиев пожела коледните жестове да бъдат повече Поморие си има вицесветовни шампиони по спортни танци Община Поморие получи „зелен сертификат“ за своя екоинициатива
Тагове
поморие кръст
Коментари

Още от последните новини