Народни методи за намаляване на болките в кръста

Народни методи за намаляване на болките в кръста - E-Burgas.com

Дорсопатията, известна още като болки в кръста, най-често се появява в резултат на промени, свързани с напредване на възрастта. Колкото по-възрастен става човек, толкова тези болки започват да се появяват по-често и по-трудно да отшумяват.  Често това заболяване става хронично.

За правилното лечение на болките в кръста е необходимо да се определи причината за възникването им. В някои случаи са необходими лекарства, но по-често възрастните хора прибягват до народната медицина, считайки този метод за най-ефективен. Понякога болката е много силна, но хората продължават да се налагат с компреси, надявайки се, че всичко ще мине скоро. Няма нужда да чакате чудо, ако болката не изчезне в рамките на няколко дни.
 .

Причини за болка

Преди да започнете сами да лекувате болките  в кръста, трябва да разберете причината за тях. Тя може да бъде:
 

 


●    заболяване на бъбреците;
●    дискова херния;
●    сколиоза;
●    остеохондроза;
●    гинекологични проблеми;
●    проблеми с гръбначния стълб;
●    заболяване на пикочния мехур;
●    заболявания на храносмилателната система;
●    съдови проблеми;
●    пасивен начин на живот;
●    наднормено тегло;
●    преумора;
●    хипотермия;
●    стрес.
Причината за хронична болка в кръста при възрастните хора зависи до голяма степен от психическото състояние. Страхът от болка може да влоши депресията и значително да намали физическата активност. 

 


 
Самолечение: ползите и вредите от народните методи

Много хора, въпреки достъпността на медицината в днешно време, все още  се обръщат към бабешките методи за самолечение. Даже и да намалее или изчезне болката, това едва ли се дължи само на тези недоказани методи.За да не се стига до усложнения, по-добре предварително потърсете лекар, за да се косултирате с него. Ако той установи, че няма възпалителни процеси, тогава, ако желаете, можете да използвате народни средства, но не се увличайте с тях. Все пак може да облекчите временно болката с топъл компрес.


Най-популярните народни методи:
●    Компрес със зелеви листа;
●    Компрес от репички;
●    Компрес от горчица;
●    Коприва;
●    Картофи;
●    Лечебни масла;
●    Отвари от лечебни растения и билки, билкови бани;
●    Солен колан.

 


 
Всички горепосочени методи на традиционната медицина могат да се използват само в комплексна терапия под наблюдението на специалист. Истинският източник на болка в кръста може да бъде идентифициран само с пълна диагностика на тялото, следователно, ако се появи дори най-малката болка, посетете клиниката. Не се страхувайте да отидете на лекар, не подценявайте болката и не си внушавайте, че ще мине от само себе си.


Болкоуспокояващи


Нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) са най-често използваните лекарства против болка в ставите и кръста. Но
те трябва да се подберат много внимателно.

„Идеалният“ аналгетик трябва да отговаря на следните изисквания: 
●    първо, когато се приема през устата, той трябва бързо да се абсорбира в стомаха и червата и по този начин да създаде максимална плазмена концентрация. 
●    На второ място, лекарството трябва да има относително кратък период на елиминиране от кръвната плазма и достатъчно дълго действие и минимален набор от странични ефекти.


 
Колкото по-рано започне лечението, толкова по-бързо се постига значителен аналгетичен ефект, толкова по-добра е прогнозата на заболяването и е по-голяма вероятността болката да отшуми, без да хронифицира. В този случай изборът на конкретно лекарство за облекчаване на болката и методът на неговото приложение се извършва индивидуално, а продължителността на приема му обикновено е от 7 до 14 дни.
Болкоуспокояващите мехлеми са мощни и ефективни, но могат да причинят странични ефекти, особено ако ги прилагате за продължителен период от време. Затова е за предпочитане да ги редувате с други мехлеми – например със затоплящо действие, които също са много ефективни.


Важно е да се знае

Методите на традиционната медицина са ефективни и изпитани от векове, но не трябва да се прилагат необмислено при болки в гърба. Не забравяйте, че острата болка може да е сигнал за заболяване. Самолечението може да влоши хода му и да причини тежки усложнения. Ако все още използвате народни средства, но болката се засили и температурата се повиши, потърсете спешно медицинска помощ.
Под обичайната болка в кръста могат да се скрият симптоми, водещи до появата на сериозни заболявания. Затова не отлагайте професионалното лечение и потърсете медицинска помощ възможно най-скоро. В края на краищата, най-бързият ефект при лечението може да бъде постигнат с ранното откриване на диагнозата.
 

Свързани статии
17-годишен спортист от Руската гимназия спаси кръста в Бургас (Снимки) Затварят още едно кръстовище в центъра заради ВиК ремонтите Монтират камери на бургаско кръстовище, движението в събота ще е затруднено Затварят поредно кръстовище в Бургас заради ВиК ремонти Ученик извади кръста от морето в Свети Влас (Снимки) 22-годишният студент Ангел Стойчев спаси кръста в Бургас Смелчаците да се готвят за Йордановден, вече е ясна и програмата Започна ВиК-ремонтът на възлово кръстовище в "Изгрев" Затварят възлово кръстовище в "Изгрев" две седмици заради ремонт, променят и маршрута на Б1 Шампионката Стойка Кръстева: Доверих се изцяло на треньора си!
Тагове
кръст болки
Коментари

Още от последните новини