По-голямата част от българите приемат решението на Слави Трифонов като изнудване

По-голямата част от българите приемат решението на Слави Трифонов като изнудване - E-Burgas.com

"Алфа рисърч" направи експресно социологическо допитване специално за предаването "Референдум" на БНТ.

Проучването показва, че 33% напълно го одобряват, 29 на сто смятат, че проблеми има, но трябва да се търси компромис за продължаване живота на кабинета.

Най-големият дял, 38% са изцяло срещу неочаквания ход, намират го за изнудване и опит за дестабилизация.

Най-силна подкрепа има решението на Трифонов сред продължаващите да подкрепят ИТН – 88% „за", срещу 12% „против". По около 40 на сто от избирателите на ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" също са на мнение, че е необходимо да се сложи край на настоящото правителство.

Привържениците на останалите три управляващи партии са негативни към развалянето на коалицията, но в различна степен – 47% от симпатизантите на ДБ, 60% от тези на БСП и 79% от сегашните поддръжници на ПП.

Свързани статии
Още депутати може да напуснат Слави Трифонов Слави Трифонов няма да подкрепи кабинет с премиер Петков или Василев Тошко Йорданов: При Кирил Петков и при Бойко Борисов доминира Азът Проф. Радулов: Тошко Йорданов ни каза, че сме нищо, защото хората гласували за Слави, а не за нас Слави Трифонов: Нямам нищо общо с Ахмед Доган и не съм го виждал от много години Слави Трифонов призна, че ИТН ще подкрепи ПП СУ заключи: Петър Илиев е плагиатствал СУ ще проверява плагиатствал ли е Петър Илиев Слави през 2015 година: Не ви ли изглежда нелепо да вляза в политиката? (видео) След седем дни става ясно дали "Демократична България" ще подкрепи кабинет на ИТН
Тагове
Слави Трифонов Има такъв народ
Коментари