Ето кои 10 поети ще се борят за наградата "Христо Фотев" в Бургас

Ето кои 10 поети ще се борят за наградата

Петчленното жури на Националния конкурс за поетична книга „Христо Фотев“ обяви широката номинация от 10 автори.

Списъкът е по азбучен ред и не е свързан с определена от журито класация. Номинираните поети са:

Васил Славов – „Ням“

Женя Димова – „Романтика за напреднали“

Иван Странджев – „Улици на тъгата“

Маламир Николов – „Въпрос на оцеляване“

Нинко Кирилов – „Падане завинаги“

Петър Чухов – „Есенен Великден“

Пламен Дойнов – „Влюбване в диктатора“

Ренета Бакалова – „И други езици“

Сашо Серафимов – „Натрупване на незнание“

Симеон Аспарухов – „Приказка само за теб“

Председател на журито е Керана Ангелова – белетрист, поет, член на Сдружение „Бургаска писателска общност“. Останалите членове са Александър Секулов – поет, белетрист и драматург, носител на наградата „Христо Фотев“, Боян Ангелов – председател на Съюз на българските писатели, проф. Михаил Неделчев – председател на Сдружение на българските писатели и Силва Хачерян – началник Отдел „Регионални дейности.

Книги от 77 автори бяха получени тази година в Община Бургас в регламентирания срок. Всеки член на журито имаше възможност да се запознае с творчеството на кандидатите и да излъчи своята широка номинация на базата на точкова система. Общата номинация бе оформена на същия принцип и одобрена от всеки един от членовете на журито.

Тясната номинация от петима автори ще стане ясна седмица преди официалната церемония, която по традиция е на 25 март – рождения ден на Фотев. На тази дата в Драматичен театър „Адриана Будевска“ ще бъде обявен големият победител и неговите подгласници.

Зрителите ще имат възможност да видят и поетичен спектакъл, подготвен от Керана Ангелова – сценарист, Борислав Чакринов – режисьор и актьори от театъра.

Свързани статии
Конкурс търси 7 думи, вдъхновени от област Бургас Включете се във фотоконкурса "Добре с природата" и спечелете награда Наградиха бургаски ученици в конкурс за есе "Бургас и морето" се завръща на музикалната сцена Общината търси млад архитект, не с опит, а с желание за работа Дванадесет красавици ще се борят за титлата Кралица на Бургас Банята на Сюлейман Великолепни привлече Кралица на Бургас за новата фотосесия на конкурса Общината търси лого за нова инициатива, дава 240 лв. Новата библиотека събира поетичният елит на Бургас Световен рекордьор, писател и звезда от „Фермата" част от журито на „Мисис Бургас 2020"
Тагове
конкурс поети христо фотев
Коментари

Още от последните новини